DOLAR 32,5986 0%
EURO 34,9433 0.26%
ALTIN 2.421,98-0,31
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2087446-3,38%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, iddialara sert çıktı

Gürkan, iddialara sert çıktı

ABONE OL
22 Nisan 2022 09:57
Gürkan, iddialara sert çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, otogar işletmecisiden kira alınmadığı, belediyenin zarara uğratıldığı iddialarına tepki gösterdi. Otogardan kira bedeli alınmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Gürkan, “Sözleşme bitiminde SPK lisanslı değerleme uzmanı tarafından ecrimisil bedeli tespit edildi. Pandemide dahil bir kuruş indirim yapmadan biz otogar işletmesinden Edirne Belediyesinin tüm ecrimisil bedellerini aldık” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclis Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Edirne Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali hakkında yaşanan süreç hakkında bilgi veren ve  2012 yılında otogarın 7. Kez ihaleye çıktığın, Volkan Metro dışında kimsenin ihaleye katılmadığını anlatan Başkan Gürkan, “Volkan Metro 7 yıllık süreci kazanıyor. 2012 yılın bedeliyle Volkan Metro şirketinden 4 milyon 250 bin lira bedel artı KDV bedeli iki taksitte tahsil ediliyor. 2012 yılının 4 milyon 250 bin TL’sini denkleştirici adalet ilkesiyle bugüne taşırsanız bu rakam 32 milyon TL yapıyor. 7 yıl için bugünkü rakamlarla. 32 milyon TL 2 taksitte peşin olarak belediyeye ödeniyor. Ardından 20 Ocak 2019’da bu kiralama süreci, bu işletme hakkının, devri süreci sona eriyor. 20 Ocak 2019. Tabii biz bu süre sona ermeden önce, yasada öngörülen tarihlerde 3 ay önce, 2 ay önce, 1 ay önce kiracımıza sürekli tebligatları çekiyoruz. Süren doluyor, yasa böyle diyor çünkü. Kiracımızda bize karşı dava açıyor. Dava açma gerekçesi şu. “Evet, ben 2012’de burasını kiraladım. Ama mevcut o dönemdeki mevcut kiracıların siz belediye olarak tahliyesini 8 ayda yapabildiniz. Ben 8 ay orada işe geç başladım.” diye dava açıyor. Kanuni hakkını kullanıyor herkes. Sonuçta burası bir hukuk devleti. O davalar şu anda derdest olarak devam ediyor. Bunun gibi birkaç dava daha var” dedi.

“PANDEMİDE BİR KURUŞ İNDİRİM YAPMADAN TÜM ECRİMİSİL BEDELLERİNİ ALDIK”

Otogar işletmesinin kiralama süresinin 20 Ocak 2019 bittiğini ve o tarihten sonra ecrimisil tatbik ettirdikleri belirten Gürkan, “Otogarın sözleşmesi 20 Ocak 2019’da bitmişti. SPK lisanslı değerleme uzmanı tarafından ecrimisil bedeli tespit edildi. Encümende alınan kararın ardından “geçmişe dönük olarak şu kadar ecrimisil bedeli ödeyeceksin” demişiz. Pandemide dahil bir kuruş indirim yapmadan biz otogar işletmesinden Edirne Belediyesinin tüm ecrimisil bedellerini almışız. Herkes şunu bilsin. Edirne Belediyesi hiç kimseye iltimas geçmez. Hiç kimseye de düşmanlık yapmaz. Kanun neyse onu yaparız biz. Hakkımız neyse onu yaparız. Kimsenin hakkını yemeyiz. Kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Kim olursa olsun ismi, unvanı, varlığı, yokluğu bizim için hiç nötrdür. Biz herkese karşı körüzdür bu konuda. Körüzdür. Hiç kimseyi görmeyiz biz. İşimizi yaparız. Otogar üzerinden hem belediyeye saldırmayı hem onun işletmesine saldırmayı, ahlaksız bir biçimde belediyenin oradan para almadığını falan söyleyenlere de bu da kapak olsun” dedi.

ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Ticaret Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’un açıklamalarını izlediğini ve belediye üzerinden bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Başkan Gürkan, “Şimdi Sayın Ticaret Odası Başkanı açıklamasında arkadaşlarım getirdiler izledim. Tabii ki aralarındaki tartışmaya ben girmem. O benimle ilgili bir husus değil. Sayın Başkanın açıklamalarında sanki Volkan Metro AŞ otogarda, bir algı yaratılmaya çalışılıyor belediye üzerinden. Otogarda kirasını ödemeden ya da bedel ödemeden oturuyor diye. Bu ülkede hukuk belli. Kanunlar belli, mevzuat belli. Belediye, her Edirneliye çok yakındır. Her Edirneliye ailesi kadar yakındır belediye” dedi.

“KAÇAK VİLLASINI YIKTIK, ÇÜNKÜ YARGI TESCİL ETTİ”

Kanun önünde de belediye hizmetleri anlamında herkesin eşit olduğunu belirten Gürkan “Kanunları herkese eşit şekilde uyguladığımızı en iyi bilenlerden birisi de Sayın Zıpkınkurt’tur. Yargıtay tarafından da onaylanan kaybettiği bir davası vardı. Tunca Nehri kenarındaki bir evini, villasını yıktık biz. Ne için? Kanun çünkü. Kaçak ve ruhsatsız tespit edilmişti. Kanunun bize verdiği görevi yaparak o villanın yıkımını gerçekleştirdik. Ki o dönemde de neredeyse haftada üç kez Sayın Zıpkıkurt’la görüşüyorduk. Arkadaşımızdır, eşimizdir, dostumuzdur, ticaret odası başkanıdır demedik” dedi.

“GÖZ YUMMAKLA SUÇLANDIK, KANUN NE DEDİYSE ONU UYGULADIK BİZ”

Gürkan, otogar işletmecisi Mustafa Altunhan’a ait Tunca Nehri kenarındaki tarihi Un Fabrikası’ndaki tadilata yönelik göz yummakla suçlandıklarını dile getirerek, “Biz bunları açıklamadığımız için, konuşmadığımız için vatandaş zannediyor ki belediye kolluyor birilerini ya da koruyor ya da iltimas geçiyor. Biz herkesi baştan iyi niyet kuralları çerçevesinde uyarırız. Sözlü olarak uyarız, yazılı olarak uyarız. Kanunları hatırlatırız, mevzuatı hatırlatırız, uymayana da gerekeni yaparız. Edirne Belediye Encümeninde görüşülmüş ve işletmeciye ruhsatsız yapı ve İmar kirliliği oluşturduğundan idari para cezası uygulanmıştır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.