DOLAR 32,3825 0.19%
EURO 35,0667 -0.07%
ALTIN 2.324,920,25
BIST 9.141,650,68%
BITCOIN 2267552-1,86%
Edirne
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, “Kadınlarımıza minnettarız”

Gürkan, “Kadınlarımıza minnettarız”

ABONE OL
8 Mart 2023 11:13
Gürkan, “Kadınlarımıza minnettarız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Deprem felaketi ile binlerce vatandaşımızı kaybettik. Çok acılar çektik. Tarihimiz boyunca olduğu gibi bu felakette de kadınlarımız büyük bir dayanışma örneği gösterdi. Yaşadığımız bu zor günlerde evlatlarına siper; sevgisi, şefkati ve cesareti ile yaralara merhem olan tüm kadınlarımıza minnettarız. Deprem felaketi bir kez daha gösterdi ki bu ülkede Halide Onbaşılar, Şerife Bacılar, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar bitmez. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değere dikkat çekti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına her zaman güvendiğini Türk kadınının toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için reformlara imza attığını belirten Gürkan, “Ulu Önderimiz, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” diyerek Türk toplumunda kadının yerini ortaya koymuştur. Hiçbir ülkede, hiçbir lider, kadın hakları için Atatürk kadar mücadele vermemiştir. Yaptığı reformlarla Türk kadınına gelişmiş ülkelerden çok daha önce bazı haklara kavuşmasını sağlamıştır” dedi.

Türk kadının tarihi boyunca mücadelesi ile örnek olduğunu, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında da büyük rol oynadığını belirten Gürkan, “Kadın emeğin, özverinin ve mücadelenin adıdır. Yaşadığımız büyük deprem felaketinde de kadınlarımız yine el ele verip, yaralara merhem olmuş, toplumumuzun tekrardan iyileşmesi ve tekrar ayağa kalkması için büyük çaba sarf etmiş, çaba sarf etmeye de devam etmektedir. İşte kadınlarımızdaki bu dayanışma, bu şefkat ve bu mücadele bizleri tekrar ayağa kaldıracak yegane güçtür. Çünkü güçlü kadın, güçlü bir ülke demektir” dedi.

Her zor günde olduğu gibi deprem felaketinde en ön saflarda yer alan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Gürkan, “Kimisi enkaz altında bile evlatlarına siper oldu, hayatını kaybetti. Kimisi enkaz altında kurtarılmayı beklerken çocuklarına moral verdi, hayat verdi. Kimisi başka çocuklara umut olabilmek için kendi çocuklarını bırakarak, deprem bölgesine gitti.  Kimisi varını yoğunu deprem bölgesine gönderdi, yardım toplama merkezlerinde gönüllü olarak gece-gündüz çalıştı. Onlara çok şey borçluyuz.  Deprem felaketi bir kez daha gösterdi ki bu ülkede Halide Onbaşılar, Şerife Bacılar, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar bitmez. Hayata ve insanlığa emekleriyle katkı veren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Sizlere minnettarız” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.