DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23065053,39%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan, Öğretmenler Günü’nü kutladı

Gürkan, Öğretmenler Günü’nü kutladı

ABONE OL
24 Kasım 2021 11:46
Gürkan, Öğretmenler Günü’nü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir’ der. Bu sözden yola çıkarak, geleceğimizi inşa eden, gelecek nesillerin yolunu aydınlatan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi;

“24 Kasım 1928’de Başöğretmen unvanı ile onurlandırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler, yükselen yeni nesil sizin eseriniz’ olacaktır diyerek, gelecek nesilleri öğretmenlere emanet etmiştir. Ata’mızın yolundan bıkmadan, usanmadan yürüyen öğretmenlerimiz, adeta bir meşale görevini üstlenmekte Cumhuriyet’imizin kuruluşundan bu yana ülkemizin çağdaşlaşma, demokratikleşme ve kalkınma mücadelesine ışık olarak, Ulu Önderimizin emanet ettiği bu görevi layıkıyla yerine getirmektedirler.

Bilginin çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olan öğretmenlerimiz, toplumlara yol göstererek, sağlıklı ve bilinçli nesillerin yetişmesi için her şart ve durumda ülkemizin her bir köşesinde büyük fedakarlıkla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Hiç kuşkusuz ki emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olan öğretmenliği hakkıyla ifa eden, idealini ve heyecanını daima taze tutan değerli öğretmenlerimizin yetiştirdiği fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür gençlerimizle ülkemiz her alanda daha da güçlenecektir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir’ der. Bu sözden yola çıkarak, geleceğimizi inşa eden, gelecek nesillerin yolunu aydınlatan değerli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.