DOLAR 32,3415 0.22%
EURO 35,0508 -0.23%
ALTIN 2.282,510,24
BIST 8.983,892,01%
BITCOIN 22854361,52%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gürkan’dan o iddialara tepki

Gürkan’dan o iddialara tepki

ABONE OL
23 Mart 2023 11:44
Gürkan’dan o iddialara tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şu anda icra işlemlerinden dolayı Belediyenin herhangi bir malına ya da mülküne el konulması gibi bir işlemin olmadığını, basında çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bazı basın-yayın organlarında, “Bir firmanın alacağından dolayı Edirne Belediyesi’ne icra işlemi başlattığı ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın makam aracına emniyet güçleri tarafından el konulacağı” şeklinde çıkan haberlere Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan sert tepki gösterdi. Böyle bir durumun hiçbir zaman olmadığını, görev süresi içerisinde Edirne Belediyesi’nin bu şekilde hiçbir malına ya da mülküne icradan dolayı el konulmadığını belirten Gürkan, ilgili firmanın alacağından dolayı bir işlem başlattığını ancak bu borcun önemli bir bölümünün ödendiğini ve firma vekili ile anlaşmaya varıldığını söyledi.

Tüm belediyelerin bir kamu kurumu olduğunu, şehirlere yapılan hizmetlerin de büyük yatırımları beraberinde getirdiğini kaydeden Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu nedenle zaman zaman ödemelerde gecikmelerin olmasının doğal olduğunu, bu gibi durumlarda bazı alacaklıların icra yoluna başvurmasının da günümüzün bir gerçeği olduğunu söyledi. Gürkan, “Son yıllarda yaşanılan ekonomik kriz sadece Türkiye’yi değil, dünyayı etkiledi. Son günlerde de zirve yaptı. Dünya da bankalar batıyor. Birçok büyük kuruluş iflasını açıklıyor. Ancak bahse konu haber son derece çirkin ve gerçeği yansıtmayan ifadeler taşıyor. Görev sürem içerisinde hiçbir şekilde icradan dolayı Edirne Belediyesi’nin herhangi bir malına ya da mülküne el konulmamıştır. Bu olayda da durum budur. Firma alacağına karşılık bir işlem başlatmış, yasal süresi içinde Belediyeye gelen belgeler doğrultusunda alacağının yarısına yakını aynı gün ödenmiş, geri kalanı da kısa sürede ödenecektir. Kasamızda borç miktarının 100 katından fazla nakitimiz var. Şu anda da Belediyemizin bütçe olarak hiçbir sıkıntısı yoktur. Ödemeler evrakların yasal süresinde düzenlenmesiyle birlikte bir plan doğrultusunda sırayla yapılmaktadır.” dedi.

Gürkan haberle ilgili yasal haklarının saklı olduğunu ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu haberle ilgili gerekli işlemlerin başlatılacağını da kaydetti.

Öte yandan Edirne Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“İlgili firma, Belediyemizden alacağının tahsili için icra takibi başlatmış ve işlemle ilgili ödeme emri tarafımıza 16.03.2023 tarihinde ulaşmıştır. Aynı gün alacaklı vekili ile görüşülmüş, ödeme planı ile ilgili sözlü olarak anlaşmaya varılmıştır. 22.03.2023 tarihi itibarı ile de alacağın yarısına yakın bir miktar ilgili hesaba ödenmiştir. Haberin yayınlandığı tarihte yasa gereği icra takibinin kesinleşmesi için geçmesi gereken 7 günlük süre dolmadığından ve ödeme de yapıldığından bu konuda Belediyemiz ile ilgili bir haciz işlemi bulunmamaktadır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.