DOLAR 32,5888 0.09%
EURO 34,8940 0.04%
ALTIN 2.436,190,26
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21768540,60%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürkan’dan sert tepki

Gürkan’dan sert tepki

ABONE OL
1 Şubat 2020 11:14
Gürkan’dan sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Avrupa Parlamentosu’nda Yunan milletvekilinin Türk Bayrağına yönelik yaptığı ırkçı, faşist ve provokatif saldırıyı şiddetle kınayarak, “Unutulmamalıdır ki, Yüce Türk Milleti rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımıza uzanan elleri her zaman kırmış; dil uzatanların da cezasını her zaman vermiştir. Eminim ki Yunan halkı da bu çirkin saldırıdan rahatsızlık duymaktadır” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulunda (AP) Türk bayrağını yırtan ırkçı Yunan Milletvekili Ioannis Lagos’un çirkin saldırısına tepki gösterdi. Yunan milletvekilinin Türk Bayrağına yönelik yaptığı ırkçı, faşist ve provokatif saldırıyı şiddetle kınayan Belediye Başkanı Recep Gürkan, bayrağımızın rengini aziz şehitlerimizin kanından aldığını söyledi.

Türk Milleti’nin tarihi boyunca kimseye boyun eğmediğini; diline, dinine ve şanlı Türk Bayrağı’na dil uzatanların cezasının da en iyi şekilde verildiğini belirten Gürkan, “Ne zulümler gördü bu millet, eğilmedi.  Ne savaşlar gördü bu millet, vatanından asla vazgeçmedi. Bu nedenle ay-yıldızlı Türk Bayrağı şerefimizdir; vatanı için canını hiçe sayan yüzbinlerce şehidimizdir, Türk Bayrağı; İstikbalimizdir. Türk Milleti; bayrağını göklerde sonsuza kadar şerefle dalgalandırmaya devam edecektir. Bu nedenledir ki, Türk Bayrağı’na yapılan bu saldırı şerefimize, şehitlerimize, istikbalimize yapılan bir saldırıdır. Yüce Türk Milleti bayrağımıza uzanan elleri her zaman kırmış; dil uzatanların da cezasını her zaman vermiştir. Yunan milletvekilinin Türk Bayrağına yönelik yaptığı ırkçı, faşist ve provokatif saldırıyı şiddetle kınıyorum. Eminim ki Yunan halkı da bu çirkin saldırıdan rahatsızlık duymaktadır” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.