DOLAR 32,5816 0.28%
EURO 34,7341 -0.09%
ALTIN 2.499,380,62
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20275871,48%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güzel Parti örgütlenme aşamasına geçti

Güzel Parti örgütlenme aşamasına geçti

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:22
Güzel Parti örgütlenme aşamasına geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Roman vatandaşların bir araya gelerek kurduğu ‘Güzel Parti’, kuruluş aşamasını tamamlayarak örgütlenme sürecine geçti. Parti’nin Edirneli Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Keskin, “Partimiz Türkiye’deki tüm vatandaşlara hitap eden bir partidir” dedi.

Sesimi Duyan Yok Mu Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Hüseyin Akbulut öncülüğünde geçtiğimiz yıl ilk adımları atılan Güzel Parti’nin kuruluş aşaması tamamlandı. Partide görev alan Edirneli isimler Hilmi Keskin ve Çetin Örs, basın açıklaması yaparak açıklamalarda bulundular.

“BÜYÜK BİR AYRIMCLIK YAPMIŞ OLURDUK”

Güzel partinin sadece Romanlar’a hitap eden bir parti olmadığını belirten Hilmi Keskin, şunları sıraladı: “Güzel Parti, sadece Romanlara hitap eden bir parti değildir. Partimiz Türkiye’deki tüm vatandaşlara hitap eden bir partidir. Bu partiyi sadece Romanlara yönelik kursaydık, büyük bir ayrımcılık yapmış olurduk. Biz ayrıştırmak için değil birleştirmek için bu partiyi kurduk. Türkiye Cumhuriyeti’nde 72 millet yaşıyor, burada ayrı gayrı yok. Türkiye Cumhuriyeti’ne kurşun sıkmamış, ayrımcılık yapmamış, ülkeye ihanet etmemiş ve zarar vermemiş tüm Türk vatandaşlarına kapımız sonuna kadar açıktır. Biz parti olarak erken seçime yönelik bir çalışma yürütüyoruz. Yok deniyor ancak gelecekte bir erken seçim var. 2021’nin Nisan veya Haziran ayında erken seçim olması gündemde. Biz kendimizi en iyi şekilde hazırlıyoruz. Çalışmalarımızı ona göre yönlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaptığı atılımlar bunun sinyallerini veriyor. Devletimizin vereceği karara saygı duyarız. Bizim için bir sıkıntı yok. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde yapıyoruz”

“DIŞLANMAK İSTEMİYORUZ”

Güzel Parti Kurucu Üyesi ve Avrupa Temsilcisi Çetin Örs, ise “Hedefimiz kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ayrıştırılmadığı bir ortam oluşturmak. Bundan sonra ezilmemek ve dışlanmamak için bu yola girdik. Bugüne kadar Romanlar ve azınlıkların maalesef dışlandığı durumlar oldu. Bundan sonra ayrıştırılmak ve dışlanmak istemiyoruz birleştirici olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.