DOLAR 32,5437 0.19%
EURO 34,7309 -0.07%
ALTIN 2.485,880,08
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20739723,50%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Hainlerin alçakça saldırıları milletimizin imanlı göğsünde yok oldu”

“Hainlerin alçakça saldırıları milletimizin imanlı göğsünde yok oldu”

ABONE OL
15 Temmuz 2022 12:01
“Hainlerin alçakça saldırıları milletimizin imanlı göğsünde yok oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hak-İş Edirne İl Başkanı ve Öz sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, 15 Temmuz gecesi eli kanlı hainlerin alçakça saldırıları aziz milletimizin imanlı göğsünde yok olduğunu söyledi.

Hak-İş Edirne İl Başkanı ve Öz sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Hak-İş Konfederasyonu olarak, ulusal ve uluslararası arenada gerçekleştirdiğimiz bütün etkinliklerde, sempozyumlarda, konferanslarda ve panellerde 15 Temmuz gecesinde aziz milletimizin hainlere karşı yazdığı destanı anlatıyor, 15 Temmuz’u toplumun zihninde diri tutmaya çalışıyoruz. Bu yıl da “Türkiye Aşkına” diyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

“15 TEMMUZU YAŞANMAMASI AMA DERS ÇIKARILMASI GEREKEN DARBE GİRİŞİMİ OLARAK ANIYORUZ”

15 Temmuz gecesinin 251 vatandaşın şehit 2 bin 301 vatandaşın gazi olduğunu hatırlatan Başkan Promet “Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişimi olan 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ve bundan sonra darbe yapmak isteyenler için bir kırılma noktası olmuştur. 15 Temmuz gecesi eli kanlı hainlerin alçakça saldırıları aziz milletimizin imanlı göğsünde yok olmuştur. 15 Temmuz gecesi demokrasiye, vatana, millet iradesine sahip çıkmak için eli kanlı teröristlerin karşısına dikilen 251 vatandaşımız şehit düşmüş, 2 bin 301 vatandaşımız ise gazi olmuştur. Hak-İş olarak demokrasimize, milli irademize, milletin bekasına sahip çıkmayı ekmeğimize, aşımıza, çevremize, ailemize sahip çıkmakla eş olarak görüyoruz. 15 Temmuz’u bir daha yaşanmaması gereken, ama çok fazla ders çıkarılması gereken hain bir darbe girişimi olarak anıyoruz. Hak-İş, bütün darbe girişimlerinde olduğu gibi Türkiye’nin beka sorununa, geleceğine, milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan bu hain saldırılara karşı mücadele etmiş, 15 Temmuz gecesi ilk sokağa çıkan, canını ortaya koyan bir tutum sergilemiştir. Hak-İş, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını kararlı bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir. Hak-İş Yönetim Kurulumuz, darbe girişiminin ortaya çıkmasından hemen sonra aldığı kararla bütün üyelerimizi darbeye karşı meydanlara davet etmiş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet etmesiyle üyelerimizle birlikte milletimizin büyük bir bölümü ülkemizin meydanlarını doldurmuş, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine ve darbecilere karşı tek vücut olarak tarih boyu unutulmayacak şanlı bir destana imza atmıştır. Bu uğurda Hak-İş üyesi Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen şehit olmuş ve onlarca üyemiz de gazi olmuştur. Hak-İş Konfederasyonu olarak, şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Onlar bizim onurumuzdur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.