DOLAR 32,4195 0.21%
EURO 35,0759 -0.13%
ALTIN 2.330,380,47
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22931261,89%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hak İş zam taleplerinden olumlu yanıt bekliyor

Hak İş zam taleplerinden olumlu yanıt bekliyor

ABONE OL
27 Ocak 2022 11:31
Hak İş zam taleplerinden olumlu yanıt bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Memurlara uygulanan 6 aylık enflasyona ilaveten TİS’teki yüzde 5 zam ile ilave zamların kamu işçilerine de uygulanması için başvuruda bulunduklarını belirten, Hak-Konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, ek zam taleplerinin olumlu karşılanmasını beklediklerini söyledi. Memur kesimine uygulanan zamların kamu işçilerine de uygulanması yönündeki taleplerinin Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin’e ilettiğini hatırlatan Başkan Emre Promet, Hak-İş olarak öncülük ettikleri bu talep için hükümet ve bakanlığın olumlu yaklaştığını ifade etti

“MEMUR ZAMMI KAMU İŞÇİLERİNE DE UYGULANMASI TALEBİMİZİ İLETTİK”

Başkan Emre Promet “Bilindiği üzere Hak-İş Konfederasyonu ve TÜRK-İŞ ile birlikte 2021-2022 yıllarını kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolümüz 11.08.2021 tarihinde imzalanmıştır. 2022 yılı birinci altı ayı ve ikinci altı ayı için belirtilen zam oranları enflasyon rakamlarına endekslenmiş ve bu çerçevede işçilerimizin hak kaybı yaşamasının önüne geçilmiştir. Bununla birlikte 03.01.2022 tarihinde Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 yılı için memurlara uygulanan TİS protokolünde düzenleme yapılacağı ve enflasyona ilaveten TİS’tek zam oranı ile birlikte bir zam yapılacağı açıklanmıştır. Hak-İş olarak, memurlara uygulanan enflasyon üzerinde bir zammın, enflasyon + yüzde 5 zammı içererek 1 Ocak’tan itibaren kamu işçilerine de uygulanması talebimizi ilk olarak memur zamları açıklamasının ertesi günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Prof. Dr. Vedat Bilgin ile yaptığımız görüşmede dile getirdik. Sayın Bakan, talebimizde haklı olduğumuzu ve bu konunun gündeme alınıp uygulanacağını ifade etmiştir. Sayın Bakanımıza olumlu yaklaşımı için teşekkür ediyoruz. Bu görüşmenin ardından kamu çerçeve anlaşma protokolü çalışmalarını birlikte yürüttüğümüz Türk-İş ile talebin ortaklaştırılması noktasında görüşmeler yapılmıştır” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFINDAN OLUMLU SONUÇLANACAĞINA İNANIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taleplerine olumlu yaklaşacağına inandıklarını kaydeden Emre Promet ““Hak-İş Yönetim Kurulu olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretimizde Sayın Bakanımızla olmak üzere yaptığımız görüşmede ve sonrasında bu konu dile getirilmiş bulunmaktayız. Bu çerçevede Bakanımız tarafından olumlu karşılanan kamu işçilerine ek zam yapılması talebimizin Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu bir müjde ile sonuçlanacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.