DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067214-1,91%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Halkın gündemi hayat pahalılığı”

“Halkın gündemi hayat pahalılığı”

ABONE OL
17 Kasım 2022 11:19
“Halkın gündemi hayat pahalılığı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, halkın gündeminin hayat pahalılığı olduğunu söyledi.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin gün geçtikçe yoksullaştığı, toplumun geniş kesimlerinin hayat pahalılığından ve enflasyondan inim inim inlediğini söyledi.

Milletvekili Gaytancıoğlu, emeklilerin çoğunun açlık sınırının altında maaş aldığını belirterek, “işçilerin büyük bir bölümü yine açlık sınırının altında olan asgari ücret alıyor”  dedi.

Esnaflar artan kira, elektrik, taşıma masraflarıyla boğuşurken bir de işlerin azalmasıyla zor günler geçirdiğine işaret ederek Milletvekili Gaytancıoğlu, “Çiftçinin mazot, gübre, ilaç, yem masrafları dağ gibi; halkımız artık peynir, zeytin, yumurta, çay, şeker, un, ekmek, sebze alırken düşünüyor. Elektrik faturaları ocak söndürüyor. Bir yerden bir yere gitmek yani şehirlerarası köyden ilçeye, köyden şehre gitmek isteyenler kara kara düşünüyor. Artık insanların çoğu iki öğün yemek yiyor; okula giden çocuklarımızın beslenme çantaları neredeyse boş.  İşsizlik artarken gençler arasında mutsuzluk artıyor. ‘TOGG’u durduramayacaksınız.’ diye yapay gündem oluştursanız da halkın gündemi hayat pahalılığı” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.