DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067658-2,83%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HAP tatbikatı yapıldı

HAP tatbikatı yapıldı

ABONE OL
20 Nisan 2022 10:58
HAP tatbikatı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında deprem ve diğer acil durumlarda yapılacaklar konusunda bir tatbikat düzenlendi. Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen tatbikata Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 112 Acil Servis Ekibi, Trakya Yangın Söndürme, Trakya Üniversitesi Sivil Savunma Amirliği ile Trakya Üniversitesi Hastanesi görevlileri katıldı.

Trakya Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Hastane Afet Planı Başkanı Prof. Dr. Abdullah Taş ve Hastane Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafından koordine edilen tatbikatta, bir deprem ya da afet durumunda yapılması gereken müdahalelerin ivedi bir şekilde gerçekleştirilmesi ve afetten etkilenen çalışanların güvenli bir bölgeye nakillerinin sağlanması amaçlandı.

Senaryo gereği Saros Körfezi civarında yaşanan depremde ilk olarak sarsıntı esnasında tüm çalışanlar mevcut bulundukları alanda Çök-Kapan-Tutun yöntemini uyguladılar. Güvenlik personelleri, çalışanlar ile hasta ve hasta yakınlarının paniğe kapılmamaları için duyurular yaptılar. Halk Sağlığı Bölümü ile Arşiv çalışanlarının tahliyesi sonrası AFAD ekipleri tarafından Patoloji Laboratuvarı’nda kimyasal sızıntı ihtimaline karşı ölçüm yapıldı ve bina içerisinde kalan çalışanları kurtarma operasyonu başlatıldı. UMKE, AFAD ve Trakya Üniversitesi Hastanesi Kurtarma ekipleri tarafından başarıyla gerçekleştirilen tahliye operasyonları sonrası afetten etkilenen çalışanlara hastane bahçesinde kurulan sağlık çadırlarında sağlık ekipleri tarafından müdahaleler yapıldı.

Olası bir deprem ve olumsuzluklara karşı gerçekleştirilecek kurtarma ve tahliye çalışmalarının canlandırıldığı tatbikat, tüm birimlerden raporların istemesinin ardından son durum değerlendirmesi yapılarak son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.