DOLAR 32,5237 -0.08%
EURO 34,8023 -0.2%
ALTIN 2.420,11-0,40
BIST 9.707,340,65%
BITCOIN 21597630,26%
Edirne
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hayvancılığa katkı sunacak teklif kabul edildi

Hayvancılığa katkı sunacak teklif kabul edildi

ABONE OL
5 Ağustos 2020 11:29
Hayvancılığa katkı sunacak teklif kabul edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Çevre düzeni plan notlarına ekleme yaparak, hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak teklif onaylandı. Buna göre en az 25 büyük baş veya 100 küçük baş olmak şartıyla, hayvancılıkla ilgili yapılacak yapılarda kullanım alanı genişleyecek.

Edirne İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları başladı. Meclis, Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Mecliste İl Çevre Düzeni Planına İlave Plan Hükmü Teklifi,

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Sezgin Gündoğdu tarafından okundu.

Gündoğdu,  “Bölgemizin ‘Küçükbaş ve Büyükbaş Damızlık Üretim Merkezi’ olma durumu da dikkate alınarak, yerleşim alanları dışına taşınması gereken hayvancılık amaçlı tesislerin taşınmasını hızlandırmak, hayvancılık tesislerinin ihtiyacı olan alan büyüklüklerinde tesislerin yapımını sağlamak ve hayvancılık amaçlı tesislerin tarımsal amaçlı yapı olması nedeniyle plan yapımına gerek duyulmadan kolayca yapımını sağlamak amacıyla ilimizde yürürlükte bulunan 1/100.000 ölçekli Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı notlarına ‘Tarım Alanları üzerinde en az 25 büyükbaş ve 100 küçükbaş veya üzeri hayvancılık kapasiteli hayvancılık tesisleri niteliğindeki tarımsal amaçlı yapıların 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunu kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce uygun bulunan mimari projelere göre, 3194 sayılı İmar Kanunu ve İlgili Yönetmelikleri gereğince bulunması gerekli şartlar Yapı Ruhsatı veren İdarelerce ayrıca değerlendirilmek kaydıyla bu plan hükmüne göre yaptırılabilir’ şeklinde ilave plan hükmünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulmasının uygun olduğuna komisyonumuzca karar verildi.” dedi. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Geçmiş, oy birliğiyle kabul edilen teklifle ilgili “Hem turizme, hem ticarete, hem de hayvancılığa gerekli katkıları vereceğiz” dedi.

“TEŞEKKÜR EDERİZ”

İşletmeleri büyütmekte sorunlar yaşadıklarını belirten AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez, “Özellikle hayvancılıkla ilgili ciddi bir sorundu. Bunun aşılması, komisyonun güzel çalışması, meclisten de bu kararın çıkması inşallah sonucu da hayırlı olur. Sıkıntı yaşıyorduk işletmeleri büyütmekte. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.