DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2069865-2,30%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hayvanlar gölgede beslenmeli

Hayvanlar gölgede beslenmeli

ABONE OL
9 Ağustos 2021 11:32
Hayvanlar gölgede beslenmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Merkez ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, aşırı sıcaklar sebebiyle günü gölgede geçiren küçük ve büyük baş hayvanların güneşten kaçtıkları sürede ot verilerek beslenmesi gerektiğini söyledi.

SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, yaptığı açıklamada aşırı sıcaklarda hayvanların etkilendiğini ve bununla beraber meralarında sıcaktan kuruduğunu belirterek, sıcaktan korunmak için sabah 9’dan akşam 6’ya kadar gölgede yatan hayvanların verimini arttırmak için güneşten korundukları alanda beslenilmesini önerdi.

“HAYVANLAR GÖLGEDE DURURKEN ORADA BESLEMEK LAZIM”

Sıcakların aşırı artış gösterdiğini işaret ederek hayvancılarında üretimlerindeki düşüşü değerlendiren SÜTÜB Başkanı Suiçmez, “Ülke genelinde hava sıcakları mevsim normallerinin 10 derece üzerinde olduğu, kurak bir mevsim geçiriyoruz. Maalesef ülkemizde bu yangınlara gerçekten üzülüyoruz. Ama zor günleri de hep birlikte aşacağımıza inanıyoruz. Bölgemize baktığımızda 40 derece sıcaklık var. Doğal olarak insanı etkilendiği gibi her canlıyı etkileniyor. Hayvanlarda bu sıcaklığa bağlı olarak süt üretiminde de yüzde 20’ye bağlı süt üretiminde düşüş yaşandı. Bu bağlamda ciddi düşüşler oldu. Meralar etkilendi. İlk güzel yağışlar aldık ama bu aşırı sıcaklar toprağı kuruttu. Burada meralarda dolayısıyla verimsiz hale geldi. Bu bağlamda zararımız oldu. Diğer yandan bu sıcaklarda hem küçük başı hem büyük başı meraya da salamıyorsun. Özellikle küçük baş sabah saat 9 dediği gibi gölgeye geliyor. Akşam 5 buçuk 6 gibi tekrar otlamaya çıkıyor. O aradaki sürede mutlaka gölgede olması lazım hayvan. Gölgede durduğu zamanda mutlaka ot vermen lazım. Bu hava şartları hayvancılığı da süt üreticilerini de etkiledi. Meteoroloji hava sıcaklıklarının değişeceğini söylüyor bizde bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.