DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1079 -0.07%
ALTIN 2.295,470,81
BIST 9.040,482,65%
BITCOIN 23066912,41%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Hedef 10 milyon turist”

“Hedef 10 milyon turist”

ABONE OL
6 Haziran 2022 10:31
“Hedef 10 milyon turist”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’yi Keşfet Programı kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile 90 acente temsilcisini hafta sonunda Edirne’de ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hedef 10 milyon turist” dedi.

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla Edirne’yi Keşfet Programı kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile  90 acente temsilcisi 3 gün süren program kapsamında Edirne’ye geldi. Bu kapsamda Edirne Belediyesi tarafından Gala Yemeği düzenlendi. Gala yemeğinde Edirne’nin eşsiz lezzetlerinin tanıtımı da yapıldı.

Edirne’yi Keşfet Programı’nın Gala Yemeğinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını söyledi. Şehirleri geleceğe yolların, binaların taşımadığına dikkat çeken Gürkan, “Dünyanın en güzel binalarını yapabilirsiniz. En muhteşem yollarını yapabilirsiniz. Ama şehirleri geleceğe kültürü, sanatı, medeniyeti ve kuşkusuz bu medeniyet ile iç içe geçmiş gastronomisi taşıyor. Edirne’de 2014 yılında 2 milyon olan toplam turist sayımız bugün 5,5 – 6 milyonda. Bunda TÜRSAB’ın olağanüstü katkılarını gördük. Bu bir gala yemeği ama bunu bir vefa yemeği olarak da adlandırabiliriz. TÜRSAB’a, TÜRSAB’ın tüm acentelerine, paydaşlarına Edirnelilerin bir teşekkür borcu yemeği olarak da adlandırabiliriz. Sizi burada görmek bize güç veriyor. Bizi heyecanlandırıyor ve gelecek için motive ediyor. İnanıyorum ki Edirne’den iyi duygularla, güzel duygularla ayrılacaksınız” dedi.

2014 yılında göreve geldiklerinde turizm konusunda bir hedef koyduklarını belirten Gürkan, Edirne’de turist sayısını orta vadede 5 milyon, uzun vadede 10 milyon kişi sayısına ulaştıracaklarını, TÜRSAB heyetinin ziyareti ile de ilk adımını gerçekleştirip başardıklarını söyledi. Gürkan şöyle konuştu:

“Bu hedeflerimizi sizlerle birlikte başardık. Şimdi hep beraber ikinci aşamaya geçmek istiyoruz. Edirne’yi birkaç yıl içeresinde 10 milyon turist hedefine taşımak istiyoruz.  Bu hedefi TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ve tüm acenteleri ile birlikte başaracağımızdan hiç kuşkumuz yok. Sizinle yürümek, mücadele etmek ve ortaya bir şekilde somut sonuçlar çıkarmak, gerçekten çok keyifli. Birlikte yürüdüğümüz bu yolun daha uzun yıllar sürmesini diliyorum. “

Edirne’nin, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olmasının yanı sıra turizmin de çok boyutlu yaşandığı bir şehir olduğuna dikkat çeken Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya’da, “Biz turizm deyince ‘altın yumurtlayan tavuk’ benzetmesi gelen anlayıştan gerçekten de çok çektik. Turizmin kavramını bütüncül bir anlayışla ele almak zorundayız. Turizme sadece döviz getiren sektör olarak bakmak, iç turizmin önemini göz ardı edenlerin, vatandaşların yurtdışına gitmelerini teşvik etmeyenlerin, desteklemeyenlerin bakış açısıdır. Sadece döviz kazandırma özelliği var olan bu dar bakış, turizmi bir bölgeye ve bir alana sıkıştırmak tehlikesini de maalesef beraberinde getiriyor” diye konuştu.

2 yıl süren pandeminin ardından dünya genelinde ve Türkiye’de tatile özlem duyan geniş bir kesimin olduğunu belirten Bağlıkaya, “Ancak geride bıraktığımız dönemin turizm trendlerine de köklü değişiklikler getirdiğini unutmamalıyız. Artık deniz-kum-güneş turizmin yanında gastronomi, doğa turizmi gibi segmentler hiç olmadığı kadar ilgi görüyor. Bu talebi doğru okuyan, doğru yapılandıran, sahip olduğu değerleri misafirlerine en iyi ve güzel bir şekilde aktarabilen önümüzdeki döneme kazançla girebilecekler” dedi.

Bağlıkaya, konuşmasına Edirne’nin turizmde hak ettiği ilgiyi görebilmesi için üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ve kıymetli ekibine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum” diyerek son verdi.

Edirne’nin tarım, ticaret, turizm ve öğrenci şehri olduğunu belirten Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık ise “Turizm deyince akla markalar geliyor. Şehirlerin markalara ihtiyacı var. Bu markaların tanıtılması gerekiyor” diyerek, Edirne’nin en önemli markasının da coğrafyası olduğuna dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.