DOLAR 32,4873 0.22%
EURO 34,5887 0.25%
ALTIN 2.479,47-0,14
BIST 9.564,77-1,19%
BITCOIN 2050876-4,35%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hekimliğe ilk adımı attılar

Hekimliğe ilk adımı attılar

ABONE OL
27 Eylül 2022 09:54
Hekimliğe ilk adımı attılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törende, hekimliğe ilk adımlarını atan 273 Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi, aileleri önünde beyaz önlüklerini giymenin heyecan ve gururunu yaşadı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Dr. Öğr. Üyesi Ümit Çavuş yönetimindeki Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bakır Üflemeli Grubu’nun mini konseri ile başladı. Müzik dinletisinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata tarafından Bakır Üflemeli Grubu üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ümit Çavuş, Sertaç Sevinç, Elif Hasekili, Katre Özkay, Remzi Yiğit Çağlar, Ayaz Eren Pakel, Suat Deniz Kuntel, Demir Polat’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

Törende Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni birincilikle kazanan ve dönem arkadaşları adına bir konuşma yapan Cansel Yavuz, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Öğrencilerin, hekimlik yolunda ilk adımı attıklarını belirten Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, “Trakya Üniversitesi’nin kuruluşunun 40. yılında, bugün pırıl pırıl 273 genç evladımız Tıp Fakültesi eğitimine başlayacaklar. Öğrencilerimizin 236’sı bu yılki öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile 9’u diğer tıp fakültelerinden yatay geçişle ve 28’i uluslararası öğrenci olarak buraya geldiler. Değerli öğretim üyelerimiz tecrübelerini paylaşarak, rol model olarak sizleri çağdaş, evrensel bilgilerle donatılmış genç doktorlar olarak yetiştirmek ve topluma kazandırmak için kucaklamaya hazırlar. Başarılarınız hepimizi gururlandıracak.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’ye, Trakya Üniversitesi ve Tıp Fakültesine gelen öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, “1982 yılında kurulan, bölgenin en büyük ve köklü eğitim kurumu olan Trakya Üniversitesine hoş geldiniz. Üniversitemiz, 40. yılında 6 bine yakını uluslararası olmak üzere 42 bin öğrencisi ile 84 ülkeden ve en çok Balkanlardan öğrencilerin tercih ettiği üniversite olma gururunu yaşıyor. Sizler de bugün aynı gurur ve heyecanla bir ömür boyu devam edecek hekimlik yolculuğunuzun ilk adımı olan beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Ülkemizin en büyük zenginliği, güvenç ve gurur kaynağı siz değerli gençlerimizsiniz. Bu bilinç ile gerek iş hayatınızda gerek çalışmalarınızda ülkenize, milletinize ve hedeflerinize bağlığınızı asla kaybetmeyiniz. Kendinizi, sahip olduğunuz değerlerin ve sorumlulukların farkında olarak en iyi şekilde yetiştirmek için çabalayınız. Okulunuzda alacağınız eğitim ve çalışma disiplini ile mezun olacak, iyi bir lider, toplumunuza yarar sağlayacak bireyler olarak yetişeceksiniz. Hepinizin kendine özgü yetenekleri var. Potansiyelinizin ve yeteneklerinizin farkında olun.” dedi.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi’nden yakın zamanda emekli olan öğretim üyelerine plaket takdimi gerçekleştirildi.

Tıp fakültesi öğrencilerine beyaz önlüklerin giydirilmesi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata tarafından Beyaz Önlük Andının okutulmasıyla tören programı sona erdi.

Törene Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata’nın yanı sıra Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, akademisyenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.