DOLAR 32,3521 0.25%
EURO 35,1177 -0.15%
ALTIN 2.308,431,37
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22883873,00%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hırvatistan’da görevi başındaki bakan gözaltına alındı

Hırvatistan’da görevi başındaki bakan gözaltına alındı

ABONE OL
21 Şubat 2022 13:20
Hırvatistan’da görevi başındaki bakan gözaltına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hırvatistan Çevre Düzenleme, İnşaat ve Devlet Varlıkları Bakanı Darko Horvat,  evine yapılan bir polis baskınıyla gözaltına alındı.

Balkan News’te yer alan habere göre; Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan bakanın görevden alındığını açıkladı.

Hırvatistan medyasına göre yolsuzluk soruşturması, Horvat’ın 2018’de ekonomi bakanlığı döneminde makamını kötüye kullanma ve gerekli kriterleri karşılamayanlara devlet yardımı tahsis etme suçlamalarını içeriyor.

Evinde arama yapılan ve tutuklu yargılanabileceği bildirilen Horvat aleyhindeki soruşturmanın şüphelileri arasında Başbakan Yardımcısı Boris Milosevic ve aralarında eski bakanların da bulunduğu yetkililerin de yer alması, Hırvatistan’ın muhafazakar hükümeti açısından ciddi bir darbe olarak değerlendiriliyor.

Savcılara ne gibi bir aciliyet nedeniyle görev başındaki bir bakanı tutuklama gereksinimi duyulduğunu açıklama çağrısı yapan Başbakan Andrej Plenkovic, tutuklamanın zamanlamasının doğal olmadığını ve suçlamalar ve uygulamaların birbiriyle orantısız olduğunu savundu.

Plenkovic, hükümetin parlamentodaki çoğunluğunun stabil olduğunu ve erken seçim gerekliliği olmadığını söyledi.

Hükümet aleyhindeki yolsuzluk suçlamalarının giderek arttığı Hırvatistan’da Kasım ayında da eski bir bakan, Avrupa Birliği fonlarının tahsisinde yolsuzluk şüphesiyle gözaltına alınmıştı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.