DOLAR 32,5223 -0.11%
EURO 34,9589 0.27%
ALTIN 2.449,291,09
BIST 9.704,36-0,18%
BITCOIN 2064562-2,25%
Edirne
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hızlı Tren Projesi için 5 milyar lira ayrıldı

Hızlı Tren Projesi için 5 milyar lira ayrıldı

ABONE OL
20 Ocak 2023 11:37
Hızlı Tren Projesi için 5 milyar lira ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Avrupa ile Asya arasında kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığını sağlayacak olan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi için 2,5 milyar lirası AB Hibesi ve 2023 Yılı Yatırım ödeneğinden de 2,5 milyar lira olmak üzere toplam 5 milyar lira bütçe ayrıldığını söyledi.

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak olan “Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi” ile ilgili açıklamada bulundu.

Milletvekili Aksal, “Ülkemizde Cumhuriyetin ilk yıllarından sonra sekteye uğratılan demir yolu taşımacılığını yeniden gündemine alan, mevcut hatları teknolojik gelişmeler ışığında yenileyen, bunlara yeni hatlar ekleyen, yüksek hızlı ve hızlı demir yolu yapımını başlatan bir vizyonla çalışmalar yaparak birçok projemizi daha hayata geçiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılında TBMM de gerçekleştirdiği ilk AK Parti Grup toplantımızda vermiş olduğu müjdeler de Türkiye Yüzyılı inşasında raylı sistemlere verdikleri önemi gösterdiğini belirten Milletvekili Aksal, şunları söyledi;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kapıkule-Halkalı Tren Hattına ilişkin müjdeli haberler paylaştı. Önümüzdeki yıl ağırlığı raylı sistemlere vereceğimizi söyleyen Cumhurbaşkanımız Kapıkule-Halkalı Hızlı Tren hattının devam eden çalışmalarına ilişkin  açıklamalarda bulundu. Halkalı-Ispartakule hızlı tren hattındaki çalışmaların süratleneceğini belirten Sayın Cumhurbaşkanımız Ispartakule-Çerkezköy hızlı tren hattının inşasına da başlayacağımızı belirtti. Edirne için Cumhuriyet döneminin en önemli projelerinden olan Kapıkule-Halkalı Hızlı Tren projesi, Kapıkule-Çerkezköy; Çerkezköy-Ispartakule ve Ispartakule-Halkalı olmak üzere üç etaptan oluşuyor. Birinci etabını oluşturan Kapıkule-Çerkezköy hattı 2024 yılında tamamlanacak. Avrupa ile Asya arasında kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi için 2,5 milyar lirası AB Hibesi ve  2023 Yılı Yatırım ödeneğinden 2,5 milyar lira olmak üzere toplam 5 milyar lira bütçe ayrıldı. Şimdiden İlimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun diyor, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destekleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.