DOLAR 32,5532 0.01%
EURO 34,9182 0.08%
ALTIN 2.429,670,00
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2168130-0,21%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hukuktan son söz

Hukuktan son söz

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:27
Hukuktan son söz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda tekstil ürünleri satan, ancak daha çok sosyal paylaşım sitesinde kendi adına açtığı hesaptan şehrimizdeki bir çok kurum ve kuruluşa yönelik paylaşımlarında kendisini adeta ‘dürüstlük abidesi’ olarak tanıtan butikçi Şükrü Benli 21 Mart 2016 tarihinde gazeteci Lütfü Karakaş’a ait kimlik bilgilerini yayınladı. Bunun üzerine Gazeteci Lütfü Karakaş Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Soruşturmayı yürüten ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve halen Silivri F Tipi Özel Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Cumhuriyet Savcısı İsmail Polat tarafından şikayet hakkında suç unsuru olmadığı gerekçesiyle 19 Nisan 2014 tarihinde takipsizlik kararı verdi.

HUKUK MÜCADELESİNİ BIRAKMADI

Edirne Cumhuriyet Savcılığının Kovuşturmaya Yer Olmadığı yönündeki karara Gazeteci Lütfü Karakaş Edirne Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul ederek takipsizlik kararını 2 Haziran 2016 tarihinde kaldırdı. Bunun üzerine eski Savcı İsmail Polat mahkemenin takipsizliği kaldırma gerekçesine uyarak Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ne 7 Haziran 2016 tarihinde dava açtı.

Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesinde 7 Ekim 2016 tarihinde yapılan ilk duruşmada sanık Şükrü Benli savunmasını yaptı. Gazeteci Lütfü Karakaş’ta şikayetinin devam ettiğini ve sanığın kast altında suç işlediğini söyleyerek cezalandırılmasını istedi. Savunmanın tamamlanmasından sonra mahkeme yargılamayı 18 Ekim tarihine bıraktı. 4. Asliye Caza Mahkemesi sanık Şükrü Benli’yi gazeteci Lütfü Karakaş’ın kimlik bilgilerini hukuka aykırı olarak yaymak suçundan 18 Ekim 2016 tarihindeki duruşmada önce 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ardından indirim uygulayarak cezayı 2 yıl 1 ay hapse indirdi.

TEMYİZE GİTTİ

Sanık Şükrü Benli 4. Asliye Caza Mahkemesinin gerekçeli kararının kendisine tebliğ edilmesinden sonra temyiz etti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne 8 Aralık 2016 tarihinde gönderdi. Mahkeme dosyayı 8 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesine gönderdi. 19. Ceza Dairesi sanık Şükrü Benli’nin temyiz incelenmesini 20 Aralık 2016 tarihinde tamamlayarak yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 1 ay hapis cezasını onadı.

CEZA KESİNLEŞTİ

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesinin onadığı sanık Şükrü Benli hakkındaki dosya dün Edirne 4. Asliye Ceza Mahkemesine geldi. Mahkeme onanan cezanın kesinleştirmesini yaparak düzenlediği ceza fişini infazı için Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

HALEN DEVAM EDEN 4 YARGILAMASI VAR

Gazeteci Lütfü Karakaş’ın kişisel verilerini yaymak suçundan kesinleşmiş 2 yıl 1 ay hapis cezası bulunan sanık Şükrü Benli’nin halen ayni suçtan Gazeteci Bora Dandinoğlu’na yönelik Edirne 4. Asliye Caza Mahkemesinde, işadamı Seyit Ahmet Bulut’a yönelik Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesi ve işadamları Savaş Topuz ile Cem Sultan Çelik’in kişisel verilerini yayınlamaktan suçundan 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde devam eden 4 ayrı yargılaması daha bulunuyor. Yargılama usulüne göre, daha önce ayni suçtan cezası bulunan sanık Şükrü Benli’nin devam eden 4 yargılamasında onanan karar emsal teşkil edecek.

SABIKA GEÇMİŞİ KABARIK

Sözde kahraman Şükrü Benli, daha önce Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kendisinden 21 yaş küçük genç kıza telefonla sarkıntılık yaptığı gerekçesi ile ceza almıştı. Benli ayrıca işyerinden ayrılan 17 yaşındaki genç kız N.G.’yi hayatına yönelik bir saldırı gerçekleştireceği şeklindeki sözleri nedeniyle tehdit suçundan 5 ay hapis cezası almış ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Benli çalışanına yönelik hakaret suçundan ise 1500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

Butikçi gazetecinin kız kardeşine yönelik basit yaralamadan ceza aldığı ortaya çıkmıştı. Edirneli esnaf Şükrü Benli’nin sosyal paylaşım sitesindeki kendi adına açtığı hesapta çeşitli resmi kurum, kuruluş ve kişilere yönelik hiçbir somut delile dayanmayan paylaşımlarda bulunan sözde kahraman Edirne 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da, kaçakçılık suçundan dosyadaki delil durumu, bilirkişi raporlarına istinaden önce 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra cezada indirim yaparak 6 ay hapis ve 19 bin 400 lira ağır para cezası yönünde hüküm kurdu.  Kaçakçılık davalarına bakan 1. Asliye Cezası Hakimi daha sonra hürriyeti bağlayıcı cezadan bir kez daha iyi hal indirimi yaparak Benli’nin cezasını 54 bin lira ağır para cezasına çevirdi.

ÇARK EDİYOR

Sosyal paylaşım sitesindeki asılsız ve kişilik haklarına saldırı içeren paylaşımları nedeniyle hakkında açı lan bir çok soruşturmada polisteki ifadelerinde, ‘ben şikayetçiyi kast etmedim’ diyerek 180 derece çark eden butikçi gazetecinin yargıdan kurtulmak için bu yola başvurduğu bildirildi.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.