DOLAR 32,5612 0.03%
EURO 34,8713 -0.04%
ALTIN 2.431,270,07
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2106910-3,12%
Edirne
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hünerlerini sergilediler

Hünerlerini sergilediler

ABONE OL
3 Haziran 2022 10:07
Hünerlerini sergilediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Saraçlar Caddesi’nde atölyeler, çocuklar için eğlence stantları kuruldu. Çocuklar kendileri için kurulan stantlarda gönüllerince eğlenirken, Halk Eğitim Merkezinde yaptıkları el sanatlarını caddeye taşıyan kursiyerler hünerlerini sergiledi.

Hayat Boyu Öğrenme kurumlarının farkındalığını artırmak, faaliyet ve kurslarının tanıtımını yapıp, geliştirmek amacıyla 1-6 Haziran tarihlerinde düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası Saraçlar Caddesi’nde Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın katılımıyla başladı.

Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Edirne Meriç İlkokulu’nun Mehteran Takımı gösterisi, halk oyunları gösterisi sonrası etkinlikler kapsamında Edirne genelinde düzenlenen slogan yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Vali Kırbıyık takdim etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Kırbıyık ve beraberindekiler el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı sergi stantları gezdi.

“BİN 700 KURSTA 40 BİN KURSİYER GELDİ GELECEK YIL YÜZDE 25’LERİ BULMASINI İSTİYORUZ”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde  Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla yapılan faaliyetleri, kursların çalışmalarını hep birlikte gezdik. Gerçekten ortaya çok güzel eserler çıkmış. Bu eserlerin ortaya çıkmasında büyük emek sarf eden usta öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Güzel çalışmalar yapılmış. Bu. Kursların beceri kazandırmasının yanı sıra sosyalleşme vasıtası olma yönünde de bir fonksiyon var. Dolayısıyla emekli vatandaşlarımız, gençlerimiz, öğrencilerimiz gelip buraya buluşup ortak gaye doğrultusunda çalışıyorlar. Bu çalışmaları çok kıymetli buluyoruz. Tüm Edirneli vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Ne kadar vatandaşımız gelip görürse o kadar mutlu olacağız. Bu yıl 40 bine yakın kursiyer geldi bin 700 kursta. Gelecek yıl inşallah bu oranın yüzde 25’leri bulmasını istiyoruz. Eğitim sadece ilkokul, lise üniversitede olmadığını, hayatın her döneminde öğrenilecek bir şeyler olduğunu belirtmek istiyorum. Onların talepleri doğrultusunda çok çeşitli kurs çeşitlerimiz var. İnşallah bekliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.