DOLAR 32,5637 0.02%
EURO 35,0180 0.26%
ALTIN 2.421,72-0,02
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086596-3,30%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İktidar ortakları hükümette değişiklik yapılması kararı aldı

İktidar ortakları hükümette değişiklik yapılması kararı aldı

ABONE OL
23 Temmuz 2020 15:35
İktidar ortakları hükümette değişiklik yapılması kararı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan ve Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi Genel Başkanı Boyko Borisov ve iktidar ortağı olan Birleşik Vatanseverler İttifakı Eş Başkanları olan Başbakan Yardımcısı ve İç Makedon Devrimci Örgütü (VMRO) Partisi Genel Başkanı
Krasimir Karakaçanov ve Bulgaristan’ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe (NFSB) Partisi Genel Başkanı ve Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Valeri Simeonov, hükümette değişiklikler yapılması konusunda uzlaşmaya vardı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Başbakan Borisov’un, Maliye Bakanı Vladislav Goranov’un, İçişleri Bakanı Mladen Marinov’un ve Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov’un istifa dilekçelerini kabul etmesinin ardından hükümet ortağı partilerin yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda değiştirilecek bakanlara ilişkin atama önerileri onaylandı. Şimdiki Sağlık Bakanı Kiril Ananiev’in Maliye Bakanı, şimdiki Emniyet Genel Müdürü Başkomiser Hristo Terziyski’nin İçişleri Bakanı, şimdiki Ekonomi Bakan Yardımcısı Lıçezar Borisov’un Ekonomi Bakanı olarak atanması onaylandı.

GERB ve Birleşik Vatanseverler İttifakı Koalisyon Kurulu toplantısında Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’nın da istifası kabul edildi ve bu görevin Ekonomi ve Demografi Politikasından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mariana Nikolova tarafından yürütülmesi kararı alındı.

Toplantıda ayrıca şimdiki Sofya Aleksandrovska Üniversite Hastanesi İcra Müdürü Prof. Dr. Kostadin Angelov’un Sağlık Bakanı olarak atanması önerisi onaylandı.

Kaynak:(www.kircaalihaber.com)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.