DOLAR 32,4350 0.22%
EURO 35,4092 0.22%
ALTIN 2.323,530,17
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23002172,02%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı

ABONE OL
31 Aralık 2022 17:06
İl İdare Şube Başkanları Toplantısı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlimizde kamu hizmetlerinin etkin, hızlı, verimli ve sağlıklı yürütülmesini sağlamak, vatandaşlara yönelik en iyi kamu hizmetini sunabilmek amacıyla gerçekleştirilen İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında Devecihan Kültür Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddesi kapsamında Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda ilimizde yıl boyunca gerçekleştirilen ve 2023 yılında yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Kırbıyık; “Hepimizin kendi görev ve sorumluluğunun takibi konusunda bugüne kadar gösterdiği duyarlılığı aynı şekilde sürdürmesi lazım. Kendi görev alanınıza tam olarak hâkim olmanız gerekiyor. Görev alanlarımızla ilgili biraz daha derinlemesine çalışma yapmamız daha aktif olmamız gerekiyor. Özellikle sahada çok daha denetleyici olunması hususunda etkin bir fonksiyon üstlenmenizi bekliyoruz.

En büyük tehlikemiz konuların rutinleşmesi. Zaman zaman herkesin bildiği ama aslında olmaması gereken bir konunun normalleşmesi bizim için en büyük tehlikedir. Buna kesinlikle müsaade etmememiz gerekiyor. Bir şey yanlışsa o yanlışla yüzleşip, gerekiyorsa bununla ilgili bir çözüm bulacaksak bunun sorumlusu bizleriz. Bizler Kamu görevlileriyiz. Kamu görevlilerinin görev yetki ve sorumlulukları, kanunlarında, yönetmeliklerinde, mevzuatlarında bulunuyor. Bu usul, esas ve yönetmelikler çerçevesinde ne gerekiyorsa azami dikkat ve gayret göstermemiz gerekiyor. Bazı arkadaşlarımız uzun süredir aynı görevdeler. Yılların geçmesi sizlere tecrübe olarak muhakkak avantaj sağlıyor ama rutinleşme olarak da dezavantaj sağlayabiliyor. Uzun süredir aynı görevde olan arkadaşlarımızın o yenilenmeyi rutinden uzak durabilmelerini özellikle bekliyoruz. Bu oldukça önemli bir husus.

Denetim kısmının tekrar altını çizmek istiyorum. Bu konuda hepinizin kurumlarınıza hakim olmanız ve takip etmeniz gerekiyor. Öncelikle benim bu sorunları sizlerden duymam lazım. Kendi kurumuyla ilgili konuları herkesin takip etmesi lazım.

Kurumlar arası koordinasyon noktasında gördüğüm kadarıyla herkes iletişimi sağlayabiliyor ama bir kere daha hatırlatmış olalım. Burada orta ölçekli bir ilde bulunuyoruz. Dolayısıyla sorunlarımız, meselelerimiz büyüklüğü küçüklüğü açısından yönetilmesi son derece elverişli konular. Örnek olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfının bir konusu var ise Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile koordinasyonu sağlaması çok zor olmayacaktır. Göreviniz gereği bir yere gidebilirsiniz. Örnek olarak Sağlık Müdürlüğü hasta bakımı için bir eve gidebilir. Evde farklı bir konu görür. O evde gördüğü konuyu örnek olarak sosyal yardım açısından Sosyal Yardımlaşma Vakfına taşıması gerekiyor. Veya herhangi bir suç teşkil eden bir durum görebilirsiniz. Bunu da kolluk kuvvetlerimize iletmeniz gerekiyor. Gittiğiniz yerlerdeki konulara yalnızca kendi açınızdan bakmamanız gerekiyor

Son olarak vatandaşlarımızın talepleri ile ilgili hassas olmamız gerekiyor. Bizim işimiz vatandaşlarımızın işini kolaylaştırmak. Temel vasfımız o. Dolayısıyla vatandaşımızın kamuda hizmet alırken iş ve işlemleri olması gerektiğinden çok daha fazla uzun sürüyorsa buna ilişkin usul ve esasları geliştirmek bizim görevimiz.” dedi.

Mesai saatlerine mutlaka riayet edilmesi gerektiğini belirten Vali Kırbıyık; “Mesai saatleri hepimizi bağlayan saatler. Devlet dairesinin kapısının, vatandaş gelsin veya gelmesin açık olması gerekiyor. Vatandaşa hizmet etmek için hazır bulunulması çok önemli. Bu da hepinizden hassasiyet göstermenizi istediğim hususlardan bir tanesi.

Bir diğer husus ise Kamu araçlarının kullanımı. Biliyorsunuz ki Taşıt Kanunu var. Taşıt Kanunu içerisinde yer alan hükümler çok sert hükümlerdir. Hafife alınacak hükümler değildir. Dolayısıyla herkesin kamu taşıtlarını kullanırken uygun bir şekilde kullanması ve herhangi bir suiistimale veya kötüye kullanıma izin vermemesi çok önemli. Kamu kaynaklarının hiçbir suretle yolsuzluk, kötüye kullanımı, israf edilmesi hoş göreceğimiz davranışlar değildir. Biz derken devletin ve ceza hukukundan bahsediyorum. Dolayısıyla kurum yöneticilerimizin ve müdürlerimizin de bu konuda azami dikkat göstermesini istiyoruz. Biliyorsunuz kontrol, güvene engel olacak bir husus değil. Güven içerisinde her zaman çalışacağız ama her zaman kontrollerimize devam edeceğiz.

Cumhuriyetimiz kuruluşunun 100. Yılını kutlayacağımız bu yılın, bizim için devletimiz için ailelerimiz için güzel, sağlıklı ve huzurlu bir yıl olmasını diliyorum. Tabi üzerimizdeki kamu görevini de layıkıyla, başarıyla yerine getireceğimiz bir yıl olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, gündem maddeleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından karşılıklı görüş alışverişinin yapılması ile sona erdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.