DOLAR 32,6066 0.27%
EURO 34,8023 0.37%
ALTIN 2.408,38-0,99
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21559240,12%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlk Erişilebilirlik Belgesi Adalet Sarayı’na

İlk Erişilebilirlik Belgesi Adalet Sarayı’na

ABONE OL
23 Haziran 2022 17:15
İlk Erişilebilirlik Belgesi Adalet Sarayı’na
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Adalet Sarayı, Edirne Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonun yaptığı çalışma sonrasında “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandı. Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın imzaladığı “Erişilebilirlik Belgesi”, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak’a takdim edildi. Edirne Adalet Sarayı’nın ilimizde “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazanan ilk kamu kurumu olduğu belirtildi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca, engelli vatandaşlarımızın başkalarına ihtiyaç duymadan toplumsal yaşama katılabilmeleri, kamu ve özel alanlarda (bina, park, bahçe, vb.) daha rahat ulaşım sağlayabilmeleri ve daha iyi hizmet alabilmelerine yönelik, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sekretaryasında “Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu” tarafından yapılan inceleme ve denetimler sonucu, erişilebilir olduğu belirlenen “Edirne Adalet Sarayı” erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandı” denildi.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın imzaladığı “Erişilebilirlik Belgesi”, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak’a takdim edildi.  Belge teslimine; Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu Üyeleri Soner Tarlacı ve Özge Dündar Tuna da katılım sağladı.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, belge tesliminde yaptığı konuşmada; “Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonumuz tarafından yapılan inceleme ve denetimlere istinaden, Edirne İlimizde ilk kez bir kamu kurumu “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandı. Edirne Adalet Sarayı’nın bulunduğu alanın engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm bireylere yönelik çevrenin ve binanın kullanılabilir olması, gerçekleştirdiği projeler ve imar planları ile sosyal ve teknik alt yapı anlamında erişilebilirlik izleme ve denetleme formları dikkate alınarak ve ilgili erişilebilirlik standartları göz önünde bulundurularak tasarlanmış olması, erişilebilirlik anlamındaki çalışmalara güzel bir örnek oluşturmuştur. Edirne Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mustafa Çakmak’a Erişilebilirlik alanında gösterdiği ilgiye ve Erişilebilirlik Belgesi alma sürecindeki sunduğu destek ve katkılarına özellikle teşekkür ediyorum. İlimizde bu alanda Erişilebilirlik Belgesi alan kamu kuruluşlarının ve özel sektörlerin artmasını temenni ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.