DOLAR 32,5973 0.25%
EURO 34,8105 0.41%
ALTIN 2.412,54-0,82
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21545500,48%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İmamoğlu, Edirnelilerle buluştu

İmamoğlu, Edirnelilerle buluştu

ABONE OL
31 Mart 2023 11:12
İmamoğlu, Edirnelilerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Fatih Sultan Mehmet’in Doğumunun 591. Yıldönümü Etkinliklerine katılmak üzere Edirne’ye geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve partililer tarafından otoban gişelerde karşılanan İmamoğlu, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Belediye Konservatuvarı’na geldi.

“Gençlerin umudu İmamoğlu” sloganlarıyla Atatürk Kültür Merkezi’ne giren İmamoğlu, depremzede ailelere destek olmak için belediye tarafından kurulan İMECE Market’i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İmamoğlu, daha sonra AKM’deki konferans salonunda Edirneliler ile bir araya geldi.

“FATİH SULTAN MEHMET’İN DOĞUMUNUN 591. YIL DÖNÜMÜNÜ”

İlk olarak konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne’nin Osmanlıya 92 yıl başkentlik yaptığını belirterek, “591 yıl önce Edirne’de doğan Edirneli Mehmet’in ve İstanbul’un fethiyle aldığı unvanla Fatih Sultan Mehmet’in bugün doğum günü. Edirne bir anlamda İstanbul’un fethini tamamlayan, Osmanlı’nın oluşturduğu medeniyeti burada taçlandırdıktan sonra İstanbul’a taşıyan Fatih’in doğduğu, büyüdüğü, tahta çıktığı kent. Kuşkusuz Osmanlı devletini bir imparatorluğa dönüştüren Fatih’in bu fethi, İstanbul gibi bir dünya kenti Osmanlı İmparatorluğu’na katması o imparatorluğu, bir dünya imparatorluğu haline getirdi. Bugün Edirne’de doğan Edirneli Mehmet’in, Fatih Sultan Mehmet’in doğumunun 591. yıl dönümünü kutluyoruz. Ama bugün aramızda İstanbul’un ikinci Fatih’i de var. Hoş geldiniz Başkanım” dedi.

“21 YILDIR SORULMAYAN SORULAR 14 MAYIS’TAN İTİBAREN SORULACAK”

21 yıldır bu ülkede sorulmayan bu soruların 14 Mayıs’tan itibaren sorulacağı günlerde olduğumuzu belirten Başkan Gürkan, “14 Mayıs akşamından itibaren bu ülkede herkes birbirine ‘aç mısın, tok musun, bir derdin var mı’ diye soracak. Bunun dışında asla ve asla bir soru sorulmayacak kimseye. Biz istiyoruz ki bu ülkenin dört bir yanında Edirne’de, Hatay’da, Sinop’ta hiçbir vatandaşımız çaresiz kalmasın. Hiçbir vatandaşımızın derdi dermansız olmasın, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Mücadelemiz bunun mücadelesi” dedi.

“EDİRNE’DEKİ BÜTÜN SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”

Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Edirne’nin Cumhuriyet’in kalesi olan bir kent olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Edirneliler asla ve asla Atatürk’ten, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden, Cumhuriyetin aydınlanmasından vazgeçmemiş ve asla vazgeçmeyecek insanlardır. 14 Mayıs akşamı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı yapmaya, sizleri de Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapmaya söz veriyoruz. Edirne’deki bütün sandıkları patlatacağız” dedi.

Ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Edirne’nin kendisini etkileyin bir kent olduğunu belirterek, Edirne’yi Avrupa’nın en seçkin şehrinden biri yapmak istediklerini belirtti.

 

“MİLLET İTTİFAKI ADINA ÇOK ÇALIŞALIM VE BAŞARILI OLALIM”

14 Mayıs akşamından sora da bu ülkenin en çalışkan neferi ben olacağım. Hem İstanbul adına hem de ülkemiz adına. Önümüzdeki dönem hem 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adına hem de Millet İttifakı adına çok çalışalım ve başarılı olalım. “Sandıkları patlatacağız” dedi ya Recep Başkan, memleketin her yerinde sandıkları patlatacağız, Allah’ın izniyle. Ondan sonra seçim bittikten sonra kimin oy verdiğine bakmaksızın milletine hizmet eden bir devlet olacak. Hangi partinin belediye başkanı olduğuna bakmaksızın, her belediyeye hizmet eden bir dönemi başlatacağız. Şu partidense İller Bankası kredisi verilmesin, bu partiden isi İller Bankası kredisi verilsin demeyen bir dönem başlayacak. Yöneticileri, insanları ayırt etmeyen bir dönem başlayacak. Biz kendimizi daha iyi anlattıkça göreceksiniz. Bugün iktidar partisine mensup belediye başkanları bile kendi partisine çalıyormuş gibi yapacak ama bizim kazanmamız için dua edecek” dedi.

“DEVLET AKLI VE DEVLET CİDDİYETİ VAR OLACAK”

“Zorluklarımız olacak ama aşacağız problem çıkaranlar olacak ama problemleri çözeceğiz kötülük yapmak isteyenler olacak onlara engel olacağız o bakımdan eğer menzilimiz tek ise yolumuz tek ise biz yolumuzdan kimse çeviremez, çevirmemeli” diyen İmamoğlu, şunları söyledi;

“Farklı yollarda yürüyorsak yani gerçekten demokrasi diyorsak gerçekten bugünün iktidarının gitmesi gerekir diyorsak Türkiye’nin düştüğü sıkıntılarla her birisinde hem fikirsek ortada bir gerçek var Millet İttifakı. Ya burada birleşirsiniz ya da birleşmediğiniz takdirde o hesaplarınızın yanlış olduğunu öğrendiğinizde her şey geç olur. O bakımdan bu birliğin gücüne, bu birlikteliğin gücüne herkesi davet ediyoruz. Bizim yola çıkışımızın en büyük ödülü birinci turda seçimi kazanmaktır ve kazanacağız o bakımdan benim bütün bu sözlerim siyaset arenasınadır, siyaset arenasında yol yürüyen insanlara dairdir elbette ki herkes üstüne düşeni alacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla beraber ve diğer 5 liderin bizlerin ve mutlak liyakatli diğer katılımcılarla beraber güçlü bir kadroyla ülkemizin bu restorasyon, rehabilitasyon ve birçok konuda atılacak reformist adımlarla birlikte yol yürümesi konusunda kararlı bir iktidar Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı ile beraber 15 Mayıs’ta başlayacak ve kesinlikle orada devlet aklı ve devlet ciddiyeti var olacak. Devletin gücünün kaybolduğu, devletin gücünün vatandaşa had bildirdiği, vatandaşın yanında olduğu değil, vatandaşa haddini bildirdiği bu dönemi artık sona erdireceğiz. Her şeyi biz biliriz asla demeyeceğiz, milletimize yüzünü dönüp ve milletiyle konuşan, ortak aklın sesine kulak veren bir hükümet dönemi başlayacak. İşin ehline teslim edildiği ve bununla birlikte her zaman millet ile beraber düşünen ve milletin ihtiyaçlarına çözüm bulan bir hükümet dönemi başlayacak. Siyaseti bir avuç insanın zenginleştiği ya da siyaseti ya da iktidarı, bir siyasi partinin ya da bir kesimin iktidarına dönüştüğü değil, 86 milyon insanımızın iktidarı olduğu bir döneme, ülkemize ve milletimize yaşatacağız. Özgürlüklerin konuşulduğu Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı Edirne’nin başka kabiliyetlerinin konuşulduğu, hani gençlerin hayallerini Edirne’nin ötesine taşıdığı değil, evet onlara ücretsiz pasaport vereceğiz, onlardan hiçbir harç, vesaire de almayacağız, başka katkılarda sunacağız gençlerimize. Ama hayallerini Edirne’nin ötesine değil, hayallerini Edirne’de güçlendirsinler, büyütsünler diye biz Trakya’nın anılmasını ve konuşulmasını istiyoruz. Çünkü bu güzel topraklar hukuksuzlukların, haksızlıkların konuşulduğu ve siyasetin kendi gücünü kendi bekası için kullandığı bir ülke olmaktan usanmıştır buna son vereceğiz”

“O ÇOCUKLARDAN VE GENÇLERDEN KORK”

40 bini aşan gencimizin üniversite okuduğu bir şehir Edirne. Allah aşkına yani birisi tek bir maddelik geçerli olduğuna dair bir savunma sunsun. Bu üniversiteler niçin kapalı bilen var mı bana bir izah etsin. Üniversiteleri niçin kapattılar, gençlerimizi niçin okuldan uzaklaştırdılar. Her konuda niçin ilk önce eğitimi cezalandırıyorlar, bir şey olduğunda niçin ilk önce eğitimi sıkıntıya uğratıyorlar. Bu ülkede eğitimin bu kadar köhneleşmesi, üniversitelerin bu kadar baskı altında tutulması, özgürlüklerin en fazla olması gereken, yaratıcılığın en güçlü olması gereken üniversiteler niçin kapatılır bu şekilde anlamış değilim. Israr ediyorlar bu kararlarında, YÖK’ün karar vermiş olmasına rağmen yani üniversitelerin açılabilir demesine rağmen. Neyi bekliyorsunuz. Seçimi mi bekliyorsunuz. Gençlerin size göstereceği tepkiden mi çekiniyorsunuz. Bir ülke yöneticisi, partisi gencinden korkar mı? Daha ötesini söyleyeyim. Çocuklardan korkuyorlar çocuklardan. Ama korkunun ecele faydası yok. Cıvıl cıvıl çocukları geliyor bu ülkenin, pırlanta gibi gençleri geliyor. O çocuklardan ve gençlerden kork. Üniversiteyi kapatsan da kork, kapatmazsan da kork. Onlar size oy vermeyecek, onlar özgür bir ülke istiyorlar, onlar değişim istiyorlar, onlar demokrasi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu ve Başkan Gürkan ile beraberindekiler AKM’nin ardından Saraçlar Caddesi’nde esnaf ziyareti yaparak Mehteran gösterisini izlediler.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.