DOLAR 32,5962 0.36%
EURO 34,7827 0.03%
ALTIN 2.496,290,49
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20363021,72%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Inzko’dan Bosnalı Sırp Parlamentosuna Uyarı

Inzko’dan Bosnalı Sırp Parlamentosuna Uyarı

ABONE OL
22 Şubat 2021 13:29
Inzko’dan Bosnalı Sırp Parlamentosuna Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zambak.ba’da yer alan habere göre; Inzko, Sırp Cumhuriyeti Halk Meclisi’nin savaş suçlarından hüküm giyen isimlere verilen payelerin Mayıs ayına kadar iptal edilmemesi halinde bunun sonuçları olacağını söyledi. Cumartesi günü Face TV’ye konuşan Inzko, “Yapmazlarsa sonuçları olacak. (Parlamento Başkanı Nedelyka) Çubriloviç’in cevabını bekliyorum” dedi.

Soykırımın İnkarına İlişkin Kanun Taslağı Hazır

Yüksek Temsilcilik Ofisi’nin (OHR) soykırımın inkarına ilişkin bir yasa tasarısı hazır bulundurduğunu ve Bosna Hersek parlamentosunun adım atmaması halinde tepkileri olacağını söyleyen Inzko, “Bunu parlamentoya göndereceğimizden ve parlamentonun böyle bir tasarı kabul etmek için nihai bir şansı olduğundan emin olabilirler” diye konuştu.

Bavullarımı Topluyor Değilim

Bosna Hersek Yüksek Temsilcliği için adı geçen Alman siyasetçi Christian Schmidt’in atanıp atanmayacağına ilişkin bir soruya da cevap veren Inzko, Bosna Hersek’te kalmaya devam edeceğini ve Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi’ni görevden alma gibi bir fikrin “uzak bir hayal” olduğunu söyledi. Inzko, “Halen buradayım ve bavullarımı topladığım falan yok. Görev devri sakin, profesyonel ve herkesin memnun kalacağı bir şekilde olur” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.