DOLAR 32,5812 0.01%
EURO 34,9319 0.04%
ALTIN 2.429,750,01
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2157757-0,28%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İriş, “İnsanlarımız yarına güvenle bakamıyor”

İriş, “İnsanlarımız yarına güvenle bakamıyor”

ABONE OL
3 Haziran 2022 10:10
İriş, “İnsanlarımız yarına güvenle bakamıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, ekonomide yaşanan sıkıntılara değinerek, “Ekonomi, zembereğinden boşanmış saat gibi… Ölçüler darmadağın. Paramızın değerinden emtia fiyatlarına kadar ölçü kalmadı. İnsanlarımız yarına güvenle bakamıyor. İş dünyası önünü göremiyor” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin ve partililer katıldı.

Toplantıda ekonomi, dış politika, eğitim ve ahlaki tahribata değinen İriş, ekonominin zembereğinden boşanmış saat gibi olduğunu belirterek, “Ölçüler darmadağın. Paramızın değerinden emtia fiyatlarına kadar ölçü kalmadı. İnsanlarımız yarına güvenle bakamıyor. İş dünyası önünü göremiyor. Tarım ve hayvancılık, evlere şenlik. Şimdi de şeker ithalatı başladı. Halbuki ülkemiz, en azından gıda konusunda kendine yeter ülkeler arasındaydı. Dünyadaki gelişmeler, tabi ki ülkemizi de etkiliyor” dedi.

“HALA DERVİŞ YASALARININ İZLERİNİN SİLİNEMEDİ”

Ülkemizde hala Nisan 2002 tarihli Derviş Yasalarının izlerinin silinemediğini belirten İriş, “Tahribatı tamir edilemedi. 15 günde meşhur 15 yasa çıkarılmıştı. Amerika’dan gelip CHP Milletvekili olup, Ekonominin başına getirilen Kemal Derviş, yerli milli ekonominin tabiri caizse canına okumuş, sonra sessizce çekip gitmişti. Bu süreçler masaya yatırılmadan, sebep-sonuç ilişkileri aydınlatılmadan, halkımızın bugünü doğru algılamasını bekleyemeyiz. Doğru algı oluşmadan, doğru talepler de oluşamaz. Yanlışlar sürer gider. Şimdi olduğu gibi” dedi.

“ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI”

Üretim seferberliği başlatılması gerektiğini belirten İriş, “Sektörlerde haksız rekabet ve tekelleşme önlenmelidir. Fırsat eşitliği sağlanmalıdır. Diğer taraftan makro ekonomide bağımlılıktan kurtulacak adımlar süratle atılmalıdır. Hedef, borç-faiz sarmalından kurtulmak olmalıdır. Ukrayna Savaşı, Rusya’ya konan ambargolar ve yaşanan son gelişmeler gösteriyor ki yeni bir para sistemi kurmanın zamanı gelmiştir. Böylece adil bir ekonomik sisteme geçiş sağlayabiliriz. Sağlamalıyız” dedi.

 “KENDİ NATO’MUZ SÜRATLE KURULMALI”

NATO ve Ukrayna konularında ülkemiz yönetiminin yaklaşımlarının doğru olduğu kanaatinde olduklarını belirten İriş, “Sürecin bu istikamette iyi yönetildiğini söyleyebiliriz. Ama endişelerimiz de var. Beklentimiz; muhtemel baskılar karşısında taviz verilmemesi, perde arkası ayak oyunlarına gelinmemesidir. Sonuç olarak, komşularımızla ilişkilerimizin süratle normalleştirilmesi süreci, planlanmalıdır. Elli yıldan beri haykırdığımız “Kendi NATO’muz” süratle kurulmalıdır” dedi.

20 YILLIK HÜKÜMETİN EN KIRIK NOTU EĞİTİM”

İriş, eğitim, yirmi yıllık hükümetin, karnesindeki en kırık notu olduğunu ve eğitimin, kanayan yaramız olduğunu dile getirerek, “Millet olarak engin bir tarihe, muhteşem bir medeniyete sahibiz. Bunun için evlatlarımıza, gençlerimize, tarihini, medeniyet değerlerini öğretmeliyiz. Onları, bu değerleri özümsemiş bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Bu, eğitim sistemimizin temel amacı olmalıdır. Eğitim sistemimiz; sıralamaya çalıştığımız medeniyet değerlerimizle uyumlu olduğu ölçüde, başarılıdır. Bu değerler hayata geçirilip yaşandığı sürece bir mana ifade eder. Gerek birey gerek aile ve gerekse toplum olarak bu değerleri özümseyip, bezendiğimiz sürece, eğitim sistemi, hedefine ulaşıyor demektir. Kısa ve net. Taklitçi olmayacağız. Başkalarına değil, kendimize benzeyeceğiz. Kendimiz olacağız. Moda tabirle, kültür emperyalizminin tahribatını, tamir edeceğiz. Unutmayalım; bir millet, her nesilde yeniden doğar. Biz de yeniden doğacağız. Millî Görüşçüler olarak bunun için çalışıyoruz” dedi.

“ÜLKEMİZİN SORUNLARINI ÇÖZECEK REÇETELERİMİZ VAR”

Saadet Partisi olarak Ülkemizin, halkın refahını, saadetini sağlayacak reçeteleri olduğunu belirten İriş, “Elli yıldır Millî Görüş partileri olarak, Saadet Partisi olarak bu reçeteleri her fırsatta halkımıza sunuyoruz. Sunmaya da devam edeceğiz. Ahlak ve Maneviyatı önceleyerek, Milli, Güçlü ve Süratli Yaygın Kalkınma ile Yaşanabilir bir Türkiye olacağız. Yeniden Büyük Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Adil temeller üzerine Yeni Bir Dünya’yı birlikte kuracağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.