DOLAR 32,3912 0.21%
EURO 35,0896 -0.03%
ALTIN 2.325,370,27
BIST 9.090,680,12%
BITCOIN 2283915-0,41%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşini kurmak isteyene 150 bin TL hibe

İşini kurmak isteyene 150 bin TL hibe

ABONE OL
26 Mayıs 2023 09:47
İşini kurmak isteyene 150 bin TL hibe
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü bireylerin projelerine 150 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlandığını bildirdi. Hibe desteği projesinin 2’inci dönemine yönelik başvurular 9 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü istihdamına yönelik desteklerini arttırarak sürdürüyor.  İŞKUR Edirne İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarını amaçlayan hibe destek programını 2’inci dönemine yönelik başvuruların başladığını duyurdu.

Açıklamada, ww.iskur.gov.tr internet adresinde yer alan Başvuru Rehberi ve Başvuru Kılavuzuna göre hazırlanacak projeler, kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon tarafından değerlendirileceği ifade edildi.

150 BİN TL’YE KADAR HİBE DESTEĞİ

Açıklamada, “Komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerde, başvuru sahibinin talep etmesi halinde; Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 10 bin TL. İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım) en fazla yüzde 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 30 bin TL (tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde kira desteği sağlanmadığından en fazla 15 bin TL). Kuruluş (demirbaş) desteği: Tarım ve hayvancılık sektörüne ait projelerde sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili demirbaş maliyetleri için vergiler dahil en fazla 90 bin TL, diğer sektörlere ait projelerde sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dahil en fazla 110 bin TL olmak üzere 150 bin TL’ye kadar, hibe desteği sağlanacaktır” denildi.

SON BAŞVURU TARİHİ 9 HAZİRAN

Verilecek desteğin amacının, engellilerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak olduğu kaydedilen açıklamada, kendi işini kurmak isteyen engellilerin proje başvurularını, 9 Haziran 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapmaları gerektiği bildirildi.

Ayrıca İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyeceğine dikkat çekilerek, elden veya posta ile yapılan proje başvurularının da kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.