DOLAR 32,4970 -0.15%
EURO 34,9404 0.26%
ALTIN 2.435,780,53
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2074748-1,45%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İsrail’le normalleşme büyük bir ihanet”

“İsrail’le normalleşme büyük bir ihanet”

ABONE OL
23 Eylül 2020 15:39
“İsrail’le normalleşme büyük bir ihanet”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

http://milletgazetesi.gr’de yer alan haber de, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Gücünü halkından alan Arap liderler, halklarının taleplerini ifade ederek İsrail ile normalleşmeyi reddetti ve Filistin davasını kutsal bir mesele olarak kabul etti. Buna karşın halkını arkasına alamayan hükümdarlar ise koltuklarını ve tahtlarını korumak için efendilerinin peşinden gidiyor” ifadelerini kullandı.

Katar Dışişleri Bakanlığından 20 Eylül Pazar günü yapılan açıklamada, “İsrail’in, Filistin topraklarının işgaline son vermesi ve başkenti Kudüs olan Filistin Devleti’nin kurulması konusundaki kararlı konumumuzu teyit ediyoruz. Katar, Filistin halkının tüm meşru haklarını elde edene kadar Filistinli kardeşlerin acılarını hafifletmek için elinden gelen her türlü desteği sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayacaktır” denilmişti.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun da 20 Eylül’de, “Bir tür normalleşme furyası görüyorum. Biz buna katılmayacağız ve kutlamayacağız. Filistin meselesi bizim için ve tüm Cezayirliler için kutsal bir dava olarak kalacak” açıklamasında bulunmuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, 15 Eylül’de Beyaz Saray’da düzenlenen törende İsrail’le ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

KARADAĞİ: İSRAİL’LE NORMALLEŞME BÜYÜK BİR İHANET

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, daha önce sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştığı görüntülü mesajda, Bahreyn’in İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına ilişkin “İsrail’le normalleşme tüm insani, milli ve şeri prensiplere büyük bir ihanettir” ifadelerini kullanmıştı.

Genel Sekreter, sözlerinde şunları belirtmişti:

“İnsan bu mübarek topraklardaki, haremimiz ve ilk kıblemiz üzerindeki hakkından, özellikle de Filistin halkının ve tüm Müslümanların hakkından nasıl vazgeçer? Mücahitlerin uğruna kanlarını döktüğü, Müslümanların davasından nasıl vazgeçer? Tüm bunlar, bütün imkanlarımızla bu davanın yanında durmamızı ve bu davaya ihanet edenleri gerçek ismiyle ‘hain’ olarak nitelendirmemizi gerektiriyor”

ABD Başkanı Donald Trump, dün BAE’nin ardından bir diğer Körfez ülkesi Bahreyn’in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Trump, 13 Ağustos’ta İsrail ile BAE’nin ilişkilerini tamamen normalleştirmek için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

MÜSLÜMAN ALİMLERDEN “İSRAİL’LE NORMALLEŞMENİN HARAM OLDUĞU” FETVASI

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasının ardından Dünya Müslüman Alimler Birliği, “Müslüman Alimlerden bildiri” başlığı altında video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantının ardından 200’den fazla alimin imzasını taşıyan bir fetva yayınlamıştı.

“İsrail’le barış ve normalleşme adı altında yapılan tüm anlaşmalar haramdır, İslam şeriatına göre batıldır ve büyük suçtur; Allah ve Resulünün, Filistin halkının, İslam ümmetinin haklarına ihanettir” ifadesine yer verilen fetvada bazı Arap ülkeleriyle İsrail arasında varılan anlaşmanın barış adımı olarak görülemeyeceği aksine en mukaddes ve en bereketli topraklardan vazgeçme anlamı taşıdığı belirtilmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.