DOLAR 32,5503 0.22%
EURO 34,8073 0.06%
ALTIN 2.487,620,15
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20710864,15%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilin” 

“İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilin” 

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:32
“İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilin” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güzel, İstanbul Maltepe Sahil Miting Alanı’nda yapılan “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” mitingini destek verdi. Güzel, “İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilin” dedi.

İstanbul Maltepe Sahil Miting Alanı’nda yapılan “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” mitingini desteklemek için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Reyhan Güzel de, parti binasında düzenlediği basın toplantısında “İstanbul Maltepe Sahil Miting Alanı’ndaki “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” mitingi ile ilgili olarak, “Günlerdir İstanbul Valiliği’nden beklenen izin yazısı, nihayet 17 Haziran akşamı çıkabildi, ancak miting 1000 kişinin katılımı ile sınırlandırıldı.  Maltepe’de en az 2 milyon kişilik alanın sadece 1000 kişi ile sınırlandırılması, kadınlardan korktuklarını gösteriyor.  ‘Kotalar Bize Dar’ diyerek yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, “Sayılar Bize Dar” diyoruz ve Türkiye’nin her noktasından sesimizi yükseltiyoruz” dedi.

Güzel şöyle devam etti; “İstanbul’da toplanan kız kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz. Bu amaçla, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıyoruz.  Biz kadınlar, kazanılmış haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Tek adam rejiminin 20 Mart 2021 tarihinde, gece yarısı açıkladığı İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararını tanımıyoruz, tanımayacağız.

Bizler, bu hukuksuz kararının iptali için Danıştay’a başvuruda bulunduk. Yürütmenin durdurulması kararını beklerken, 30 Nisan 2021’de Resmi Gazete’de, ikinci bir Cumhurbaşkanı kararı yayımlandı. Kararda, İstanbul Sözleşmesi’nin fesih tarihinin 1 Temmuz olduğu belirtildi. Bu karar, açıkça yargıya talimat niteliğindedir. Nitekim Danıştay, 1 Haziran 2021 tarihinde açtığımız davaya yönelik, “idarenin savunması alındıktan sonra inceleme gerektiğine” hükmetti. Kadınlar için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi konusunda Danıştay’ın savunma almak için bile iki ay beklediği böylece ortaya çıkmış oldu.

İstanbul seçimlerinin tekrar edilmesine ve referandumda mühürsüz oy pusulalarının kabul edilmesine “evet” diyen dönemin Yüksek Seçim Kurulu üyesi, bugünün Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’e sesleniyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin tek cümlelik kararda ne bir gerekçe, ne de bir açıklama bulunuyor. 1 Temmuz’a sayılı günler kaldı. Acilen hukukun üstünlüğünü gösteren bir karar alın! Meclis’teki tüm partilerin oybirliğiyle kanunlaşan İstanbul Sözleşmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesi yok sayılarak feshedilemez. Anayasa’ya açıkça aykırı olan bu kararı derhal iptal edin. Danıştay bu hukuksuzluğa “Dur!” demek için daha neyi bekliyor?” dedi.

Güzel, “Kimse biz kadınların örgütlü gücünü hafife almasın. Mücadelemiz 1 Temmuz’a kadarki sıkışık zaman dilimi ile sınırlı değil. 1 Temmuz’dan sonra da mücadelemiz devam edecek. Sözümüz açık, kararımız net: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz!  Türkiye’nin her ilinde tek ses olarak haykırıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilin!” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.