DOLAR 32,3346 0.25%
EURO 35,0788 -0.16%
ALTIN 2.302,071,09
BIST 9.042,822,68%
BITCOIN 22767660,56%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Sözleşmesi’ne maskeli destek

İstanbul Sözleşmesi’ne maskeli destek

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:09
İstanbul Sözleşmesi’ne maskeli destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadına karşı şiddetin önlenmesi, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları gibi konularda önemli güvenceler içeren İstanbul Sözleşmesi’ne bir destek de Edirne Belediyesi’nden geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın talimatıyla yaptırılan ve üzerinde ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ yazan maskeler belediye personeline dağıtıldı.

Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” yani bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, 2011’de İstanbul’da imzaladı. İlk imzalayan ve sözleşmeyi ilk yasalaştıran ülke Türkiye oldu. Türkiye’de 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe giren sözleşme kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesini konu alan, bu anlamda imzası bulunan ülkelerde hukuki bağlayıcılığı olan tek uluslararası belge olma özelliğini taşıyor.  Ancak, bazı çevrelerin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesine yönelik söylemleri tartışmalara neden olurken; kadına karşı şiddetin önlenmesi, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları gibi konularda önemli güvenceler içeren İstanbul Sözleşmesi’ne Edirne Belediyesi’nden önemli bir destek geldi.

Göreve geldiği günden bu yana hizmete sunduğu kadın merkezleri ile kadınları sosyal ve ekonomik yaşamda daha da aktif hale gelmesi için birçok farklı projelere imza atan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ diyerek, kadınların bir kez daha yanında oldu.

İstanbul Sözleşmesine destek veren Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kendi elleriyle hazırladıkları ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ yazılı pankartları hizmet binalarına asıldı. Ayrıca üzerinden ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ yazılı maskeler belediye personeline dağıtıldı.

İstanbul Sözleşmesi’nin kadına karşı şiddetin önlenmesi, cinsiyet eşitliği ve kadın hakları gibi konularda önemli güvenceler içerdiğini belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Ataerkil, kadın düşmanı, kadın ve erkeğin eşit olmayacağını düşünen bazı aşırı gruplar, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesi için çağrı yapmakta, sözleşmenin eşcinselliği desteklediği ve aileleri yok ettiği şeklinde yanlış algılar yaparak, birçok kadının hayatını tehlikeye atılmaktadır. Kadınlarla erkeklerin eşit olamayacağını savunan, kadınların şiddete karşı haklarının korunmasının ‘aileyi bozduğunu’ iddia eden çevreler tarafından saldırı altında olan İstanbul Sözleşmesi aksine kadınları, aileleri, toplumları şiddetten arındırarak güçlendirmeyi hedeflemektedir. İstanbul Sözleşmesi kadınların ve çocukların hayatlarını korumak için verilen bir sözdür. Bu sözden geri dönmek kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarlarının yaşandığı bu ülkede daha birçok kadını ve çocuğu ateşe atmaktır. Edirne Belediyesi olarak kadınların sosyal-ekonomik ve siyasi alanda güçlenmesi için elimizden gelen çabayı göstermeye; kadınlarımızın daha özgür ve eşit bir ülkede yaşayabilmesi güçlü ve sağlam adımlar atmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi’nden de vazgeçmiyoruz.  Sözleşmeyi feshetmek, kadınlara karşı şiddete ve kadın cinayetlerine de göz yummak demektir. Bizler kadına, çocuğa yönelik uygulanan şiddetin karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi Yaşatır. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.