DOLAR 32,3824 0.18%
EURO 35,0243 -0.2%
ALTIN 2.324,750,24
BIST 9.088,910,10%
BITCOIN 2257774-0,98%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşte belgesi

İşte belgesi

ABONE OL
20 Nisan 2022 10:32
İşte belgesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından gazetemizde yer alan ‘İkna toplantısı’ başlıklı haber üzerine yapılan açıklamada, “Motokros Parkuru yapımı ile ilgili hiçbir şekilde İl Özel İdaremizin borçlanma ihtiyacı yoktur. Bunun için ikna toplantısı yapıldığı iddiaları da gerçek dışıdır” denildi. CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı valilik özel kalemin daveti üzerine toplantının yapıldığını söyledi. AK Parti İl Başkanı Belgin İba da, valilikte yapılan toplantıya katıldığını ifade etti.

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından resmi web sayfasından gazetemizde yayınlanan ‘İkna toplantısı’ başlıkla haber ve gazetemiz yazarı Lütfü Karakaş’ın, ‘Su’ başlıklı köşe yazısı üzerine yazılı açıklama yapıldı. İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, köylerde kullanılan su bedellerinde kar amaçlanmadığı, maliyetlerin karşılanmasının amaçlandığı bilgilerine yer verildi.  Köylerde kullanılan içme suyunun yer altından elektrik kullanılarak karşılandığı bilgisine yer verilen açıklamada, pek çok belediyenin merkez ilçe köylerinin iki katından fazla ücret aldığı hatırlatıldı. Valilik, belediyelerin daha altında bir fiyat ile su bedeli belirlenerek ‘fedakarlık’ yapıldığını kaydetti.

İl Özel İdaresi açıklamasında, “Edirne Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğine ilişkin ne geçmiş yıllarda ne de 2022 yılında birlik gelirlerinden Birliğimizin Başkanı olan Edirne Valimizin temsil tören giderleri için hiçbir harcama yapılmamıştır” bilgileri verildi.

İŞTE BELGESİ

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi’nin, ‘temsil tören giderleri için hiçbir harcama yapılmamıştır’ şeklindeki açıklamasına rağmen son yapılan genel kurulda üyelere dağıtılan Merkez ve Köylere Hizmet Götürme Birliği 2021 yılı Birim Faaliyet Raporu’nun bütçe giderlerinin açıklandığı 9. sayfasında, birlik başkanı olarak tahmini bütçeye 18 bin 500 lira konulmasına rağmen belirlenen ödeneğin üzerinde 20 bin 734 lira harcama yapıldığı yer alıyor.

Raporun hizmet alımları kaleminin temsil ağırlama gideri için bütçeye 16 bin 500 lira ödenek konulmasına rağmen yine ödeneğin çok üzerinde 161 bin 782 liralık harcama yapıldığı anlaşılıyor.

ÖZEL İDARE ARAÇLARI

İl Özel İdaresi açıklamasında motokros parkuru için iki adet su deposu yapıldığı yönündeki bilgiler teyit ediliyor. Ancak depoları yapan firmanın sosyal medya hesabında yayınladığı video görselinde yer alan iş makinelerinin, gazetemizin haberinde yer aldığı gibi tamamının il özel idaresine ait olduğu vurgusu yapıyor. İl Özel İdaresi haberde makinelerin özel idareye ait olduğu yönündeki bilgimizi de açıklamasında doğrulamış oldu.

ŞİRKET SU DEPOSU DEMİYOR

Ancak İl Özel İdaresi açıklamasında, görsellerin ‘su deposunu yapan firma’ olarak ifade edilmesine rağmen şirketin sosyal medya hesabında, “Edirne Moto Cross Alanı Yapımı İnşaatımızın Hızla Devam Ettiğini Sizlerinde Görmesini İstedik. İnşaat Bir Defa Yapılır Öyleyse Biz Hazırız.” ifadeleri yer alıyor ve su depolarından söz edilmiyor. Şirketin görseli, ‘Aysa İnşaat Motokros Parkuru Projesi’ cümleleriyle bitiyor.

TAHSİS NE ZAMAN YAPILDI

İl Özel İdaresi kamuoyunun yapımı ve maliyetleri konusunda tartıştığı motokros alanıyla ilgili özel idareye tahsisinin yapıldığını açıkladı. Ancak açıklamada, tahsisin ne zaman yapıldığı konusunda detaylı bilgi verilmedi. Motokros pist alanında kaç parsel olduğu ve tüm parseller için tahsis yapılıp yapılmadığı, mera statüsünde kalan alan için tahsisin olup olmadığı konusundaki sorular havada kaldı. İl Özel İdaresi, alanda inşaatın tahsisten sonra mı başladığı konusunda da detaylı bilgi vermedi. Tahsisi yapılmayan bir alana kamu harcaması yapılıp yapılmadığı soruları gündeme geldi.

BİRLİKLERİN GÖREV ALANINDA MI?

Musabeyli Köyümüzde Motokros Parkuru ile ilgili Edirne Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle yapılacak yapım işleri, doğrudan temin veya pazarlık limiti dahilinde kalsalar dahi açık ihale usulü ile ihale edileceği de açıklamada ifade edildi. Özel İdare, motokros parkuru yapımı ile ilgili özel idarenin borçlanma ihtiyacı olmadığı ve bunun için ikna toplantısı yapıldığı iddiaları da gerçek dışı olduğu kaydedildi. Ancak, motokros yapım işlerinin yasanın köylere hizmet götürme birliğine verdiği yetkiler arasında olup olmadığı da bir başka tartışma konusu olarak ortaya çıktı.

TOPLANTIYA KATILDIK, ORADAYDIK

İl Özel İdaresi’nin, ‘ikna toplantısı yapıldığı iddiaları da gerçek dışı’ yönündeki açıklamasından sonra görüştüğümüz CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Edirne Valiliği özel kaleminden aranarak Pazartesi günü makamda toplantıya davet edildi. Hatırladığım kadarıyla saat 11.00 gibi gittim. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve AK Parti İl Başkanı Belgin İba’nın olduğu 4 kişinin katıldığı toplantı yapıldı. Vali beyin detaylarını açıklamak istemediğim talepleri oldu. Ben de konuyu il genel meclisi üyeleri ile konuyu değerlendirmem gerektiğini ifade ettim. Sonrasında da il genel meclis üyelerine konuyla ilgili bilgi verdim. Saat 14.00’e doğru da makamdan çıktık.” dedi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba sorumuz üzerine, “Evet Pazartesi günü valilik makamında düzenlenen toplantıya katıldım. Toplantı da 4 kişiydik” şeklinde cevap verdi.

KREDİ TALEBİ OLMUŞ GRUP TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

Cumhuriyet Halk Partili il genel meclis üyeleri, valilikteki toplantıdan sonra İl Başkanı Fevzi Pekcanlı’nın kendilerini bilgilendirdiğini söyleyerek, “Valinin kredi konusunda talebi olmuş, konuyu detaylı olarak önümüzdeki günlerde yapılacak grup toplantısında detaylı olarak ele alacağız” dediler.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.