DOLAR 32,3849 0.2%
EURO 35,0710 -0.04%
ALTIN 2.325,410,27
BIST 9.091,370,13%
BITCOIN 2278908-1,09%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İtilaf Devletleri’nin, Gelibolu’dan tahliyelerinin 105. yılı

İtilaf Devletleri’nin, Gelibolu’dan tahliyelerinin 105. yılı

ABONE OL
8 Ocak 2021 16:02
İtilaf Devletleri’nin, Gelibolu’dan tahliyelerinin 105. yılı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “Türkiye ve dünyada olan salgın nedeniyle daha kontrollü ve az kişinin katılımıyla bir tören yaptık. Lakin o büyük kahramanlarımızı unutmadığımızı göstermek adına saygı duruşumuzda bulunduk, İstiklal Marşı’mızı büyük bir coşkuyla okuduk. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün kahramanlarımızı saygıyla andık” dedi.
İtilaf Devletleri’ne bağlı güçlerin Gelibolu Yarımadası’ndan tahliyesinin 105. yılı dolayısıyla Çanakkale Şehitler Abidesi’nde tören düzenlendi.

9 Ocak tarihinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir gün önce Şehitler Abidesi’nde gerçekleştirilen törende Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, Eceabat Müftüsü Sinan Çetin’in Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra şehitler için dua edildi.

Ardından temsili şehitliğe Vali Aktaş, Tümgeneral Oğuz ve Alan Başkanı Kaşdemir karanfil bıraktı.

Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, tören sonunda gazetecilere, bölgenin büyük bir kahramanlığa şahitlik etmiş müstesna topraklar olduğunu vurguladı.

“Bugün bizim zafer günümüz, kutlu olsun” diyen Kaşdemir, “1915 yılında cereyan eden Çanakkale Savaşları’nın sonucunda Türk milletinin, Mehmetçiğimizin haklı zaferinin tescillendiği, son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası’ndan ayrıldığı gün bugün. Mehmetçiğimiz, Çanakkale’de bir destan yazmıştır ve biz de o fedakarlığı yapan, destanı yazan, bu topraklar için toprağa düşen kahramanları anmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da tören icra etti. Türkiye ve dünyada olan salgın nedeniyle daha kontrollü ve az kişinin katılımıyla bir tören yaptık. Lakin o büyük kahramanlarımızı unutmadığımızı göstermek adına saygı duruşumuzda bulunduk, İstiklal Marşı’mızı büyük bir coşkuyla okuduk. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün kahramanlarımızı saygıyla andık” dedi.

Törene, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tahsin Saruhan ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ile protokol üyeleri katıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.