DOLAR 32,3373 0.17%
EURO 35,1256 -0.21%
ALTIN 2.238,70-0,20
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2061680-5,47%
Edirne
11°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti gözünü yurt dışına dikti… “50 bin yeni üyemiz var”

İYİ Parti gözünü yurt dışına dikti… “50 bin yeni üyemiz var”

ABONE OL
3 Kasım 2021 18:24
İYİ Parti gözünü yurt dışına dikti… “50 bin yeni üyemiz var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, partisinin Edirne İl Başkanlığı ziyaretinde açıklamalarda bulunarak, “Hedefimiz en az yurt içinde aldığımız oy oranı kadar, yurt dışında da bu orana uluşmak” dedi. Erozan, yurt içinde partilerine 50 bin yeni üyenenin dahil olduğuna da vurguladı.

Erozan, Edirne’yi ziyaretinde partisinin il başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da destekçilerinin yükseldiğini anlatan Erozan şunları sıraladı: “ Yurt dışında hiç yapılanmamız yokken yurtdışından da oy aldık. Yurt dışı oyları nedeniyle milletvekili kaybettik. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da destekçimiz sürekli yükselmekte. Edirne’ye gelme sebebim, Edirne’nin Avrupa’ya açılan bir kapı olması. İnsan ve tır trafiği olarak önemli bir konum. Bizim yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da tanıtım faaliyetlerimiz var. Yurt dışındaki seçmen listesinde kayıtlı olan vatandaşlarımız partimize üye olamıyorlar. İkamet adresiniz yurt dışında olunca partiye üye olamıyorsunuz. Biz bunun önüne geçmek ve etrafından dolanmak için gönüllü modeline geçtik. Bunun ismini ‘ İYİ Toplum Gönüllüleri’ olarak adlandırdık. Yurt dışında üye kaydedemediğimiz için gönüllü kaydediyoruz. Yaz aylarında vatandaşlarımızın çoğu yol üstünde olduğu için onlara erişebilmenin en iyi yolunun il başkanlığımızda olduğuna karar verdik. Dağıttığımız broşürdeki amblem bizim amblemimize çok benziyor. Bunun içerisinde bir kayıt formu var biz bunu tanıtım açısından il başkanımızın desteğiyle dağıtmaya karar verdik. Bu kampanyanın birinci günü içinde ziyarete geldik. Yurt içi ve dışında sayımızı arttırıyoruz.

KAMUOYU YOKLAMALARINDA ÜÇÜNCÜ PARTİYİZ

Düşen oyumuz olmasına rağmen seçimlerden beşinci sırada çıktık. Bugün kamuoyu yoklamalarında üçüncü partiyiz. Vatandaşın, ”Erdoğan değilse kime oy vereceğiz? ” sorusuna cevap olduk. Bizim seçim için bir sıkıntımız yok, kimin sıkıntısı olduğu belli. O gün geldiğinde 2018’den çok farklı bir yerde olacağımız konusunda iddialıyız. Yüzdelik olarak hedefimiz eksi yazmaması yönünde.

50 BİN YENİ ÜYEMİZ VAR

Yurt içinde aldığımız oyun, yurt dışından da gelmesini istiyoruz. Gelecek sefer oylarımızın düşmemesi yönünde çalışıyoruz. Son 6 ayda yurt içinde 50 bin yeni üyemiz var. Buna benzer yurt dışında da sayımızı artırma çabası içindeyiz. Birbirimizle kucaklaşmamız lazım.”

Erozan, bir gazetecinin Ayasofya Cami’nin ibadete açılmasıyla ilgili sorusuna ise “hayırlı olsun cevabı” verdi.

Hüsnü SARIGÜL

 

 

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.