DOLAR 32,3609 0.12%
EURO 34,9770 -0.3%
ALTIN 2.324,170,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22790841,35%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Akalın, “Bu yolun sonu aydınlık olacak”

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Akalın, “Bu yolun sonu aydınlık olacak”

ABONE OL
30 Mart 2023 09:56
İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Akalın, “Bu yolun sonu aydınlık olacak”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP ve AK parti milletvekili aday adaylarının açıklanmasından sonra İYİ Parti’de de aday adayları belli olmaya başladı. Uzunköprü’de 99 yıldır Ticaret işleri ile uğraşan Dramalı A.Ş.’nin yönetim kurulu üyesi Tekstil Mühendisi Hasan Akalın İYİ partinin Uzunköprülü adayı oldu.

Eğitimini İngiltere’de tamamlayıp, işinin başına geçen Hasan Akalın siyasi hayatına İYİ partide başladı. 2018 yılında Uzunköprü İYİ Parti ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulunan Akalın, “Yoksuluyla, zenginiyle, memuruyla, işçisiyle, çiftçisiyle, işsiziyle her vatandaşımızın huzurla beraberce yaşayabileceği bir Edirne’yi geliştirmek ilkemiz olmalı” dedi.

“Benim için siyaset, Cumhuriyetime ve milletime olan borcumu ödemenin aracı” diyen Hasan Akalın “Hedefim ülkem için projeler üretmek, insanlarımıza dokunmak, milletimin gurur duyacağı bir siyasetçi olmak. Çocuklarıma bırakacağım en güzel, en onurlu miras işte bu” şöyle devam etti; “Hem partili arkadaşlarımız, hem ailem hem de Edirneli hemşehrilerimin desteği ile 14 Mayıs’ta ülkemiz için yeni bir güneş doğacak. Parlamenter sisteme geçiş için başlatılan bu süreçte tüm Edirne olarak elimizden geleni yapacağız. Bu yolun sonu aydınlık olacak hem Edirne’miz hem Türkiye’miz rahat bir nefes alacak. Genel Başkanımızın liderliğinde ülkemiz 14 Mayıs itibariyle yeni bir yola çıkacak, Buna tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

BİLGİ ÜRETEN KAZANACAK

Eğitimde büyük bir zafiyet yaşandığını belirten Akalın, “Önce köy okullarımız kapandı. Taşımalı eğitime geçildi. Corona bulaşıcı hastalığından eğitime ara verildi. Deprem oldu ara verildi. Bu böyle olmaz. Onun için bizlere çok iş düşüyor. Şüphesiz bu çağda bilgiyi üretenler kazanacak ve biz Edirne’yi, ülkemizin bilgi merkezi yapmak için çalışacağız. Eğer milletvekili adayı gösterilip seçilirsem Edirne’de ki internet erişim alt yapısının sağlanması ve ihtiyacı olan çocuklarımıza bilgisayar tedarik edilmesi için bir kampanya başlatacağım. Eminim ki bu kampanyamız birçok iş insanını bu projede yer almaya teşvik edecek ve biz birçok evladımıza faydalı olmuş olacağız” dedi.

TARIM POLİTİKALARI YETERSİZ

Ülkemizde tarım politikası tam bir keşmekeş olduğunu ve bunun acısını da Edirneli çiftçilerin, üreticilerin çektiğini belirten Akalın, “ İYİ Parti, nasıl Türkiye’ye umut olduysa; Hasan Akalın’da Edirne’nin umudunu, sesini meclise taşıyacak. Güzel Edirne’yi hep beraber daha iyi Edirne yapacağız inşallah. Çok çalışacağız, oyumuzu Edirne’de ikiye katlayacağız ve 9 ilçesiyle birlikte tüm Edirne kazanacak. Biz kazanacağız. Birlikte Kazanacağız. Tarih Yazacağız.”

HASAN AKALIN KİMDİR?

1984 yılında Uzunköprü ilçesinde doğdu. İlkokulu Uzunköprü’de, Orta okul ve Lise eğitimini Özel Tekirdağ Koleji ve Uzunköprü Anadolu Lisesinde tamamladı. İngiltere’de University of Manchester (UMIST)’te, dil eğitimi gördü. Daha sonra Bolton üniversitesine devam ederek tekstil teknolojileri mühendisliği bölümünden mezun olarak tekstil mühendisi oldu. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon ihracatı birliklerinden (İTKİB) dış ticaret uzmanlık belgesini alarak dış ticaretle ilgilendi. Van-Özalp hudut karakolunda karakol komutanı ve tim komutanı olarak görev yaptı. Uzunköprü’de 1924 yılında kurulan 99 yıldır çeşitli alanlarda ticari faaliyet gösteren aile şirketinde halen üst düzey yönetim kurulu üyesi olarak iş hayatına devam etmektedir. İlk siyasi hayatına İYİ parti ile 2018 yılında başlamış, Uzunköprü’de İYİ parti kurucusu ve ilçe başkan yardımcılığı görevi yapmıştır. TMMOB (Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği) TMO (Tekstil Mühendisleri odası üyesidir. Avukat Demet Gülşah Akalın ile evli olup  2 Çocuk babasıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.