DOLAR 32,6024 0.38%
EURO 34,7724 0.06%
ALTIN 2.498,180,58
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20180411,63%
Edirne
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’de deprem

İYİ Parti’de deprem

ABONE OL
9 Mayıs 2022 16:12
İYİ Parti’de deprem
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Edirne İl Başkanlığı ve 9 ilçe yönetim kurulları görevden alındı. Partinin teşkilatların fesh etme kararı yöneticilere tebliğ edildi.

İYİ Parti’de Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, yönetim kurulu üyesi Ferhat Turan’ın parti binasında İ Başkanı Ekrem Demir, İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz ve Genel Merkez Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalan ile yumruklaşmaya varan tartışmasıyla başlayan süreç görevden almalar ile sona erdi.

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından bugün, il başkanlığı ve 9 ilçe başkanlığına gönderilen yazı ile görevden alındıkları tebliğ edildi. Başkanlık divanı tarafından il genelindeki tüm teşkilatların görevden alınmasıyla sona eren süreçten sonra yeni atama yapıldı.

SİYASET GÜNDEMİNİ SARSAN KARAR

Görevden alınan Ekrem Demir, parti içinde bir süre önce yaşanan sorunlar nedeniyle genel merkezin elini rahatlatmak için aylar önce il yönetim kurulu ve bazı ilçelerin istifalarını sunduklarını söyleyerek, “Ancak bazı ilçe teşkilatlarımız istifa etmedi. Genel merkezin görevden alınmamıza ilgili karar bize tebliğ edildi. Tekdir genel merkezin, bundan sonra yeni bir atama yapılır ve parti yoluna devem eder.” dedi.

KAYA: GENEL MERKEZİN KARARI

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, görevden alınmaları konusunda kendilerinin bilgilendirildiğini ifade ederek, “Genel Merkezimiz bir karar vermiş, saygı duyuyorum. Karar valiliğe gönderilecek. Bundan sonra genel merkezimiz takdir ederek görevlendirme yapacaktır. Partimizi iktidara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz”dedi.

ÇAKIRLAR: YENİ BİR YAPILANMA OLACAK

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, son yapılan başkanlık divanı değişikliğinden sonra teşkilatların Genel Başkan Meral Akşener’e bağlandığını hatırlatarak, “Genel Başkanımızın takdiri, parti tüzüğüne göre teşkilatlar görevden alındı. Yeni bir il başkanı ataması yapılacak. Henüz kimin olduğu belli değil. Daha sonra atama yapılan il başkanı ilçe teşkilatlarını görevlendirecek. Yaşanan süreçten sonra böyle bir gelişme oldu. Olmamasını arzu ederdik. “dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya yönetici arkadaşlarıyla İl Başkanı Ekrem Demir ile görüşmek üzere parti binasına gitti. Ancak il teşkilatına Başkan Kaya ile yönetici Ferhat Turan içeri alındıktan sonra üzerine kapı kilitlendi. İddialara göre İlçe Başkanı Zafer Kaya ile İ Başkanı Ekrem Demir, Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz ve Genel Merkez Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalan arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüştü. Kaya’nın iddiasına göre, yumruklu saldırıya uğradı ve kolu çıkınca ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ardından darp iddiasıyla ilgili adli süreç başlatıldı. Soruşturma sonunda, şüpheli sıfatıyla Ekrem Demir, Tarık Aldeniz ve Mehmet Akalın tarafından dava açıldığı öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.