DOLAR 32,5070 0.17%
EURO 34,7809 0.12%
ALTIN 2.490,681,17
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20685535,17%
Edirne
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’de kazan kaynıyor

İYİ Parti’de kazan kaynıyor

ABONE OL
3 Şubat 2022 11:16
İYİ Parti’de kazan kaynıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Belediye Meclisi Grup sözcüsü Necamettin Attay, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’in güven tazelemek adına seçimli kongreye gitmesini gerektiğini belirterek, kendisinin de bu kongrede başkanlığa aday olacağını söyledi. İYİ Parti Disiplin Kurulu’nda suçsuzluklarının tescillenmesine rağmen partisinin il başkanı Demir’in kendilerinden özür bile dilemediğini söyledi.

İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri Necamettin Attay, Duygu Şener ve Ergun Dönmez bir kafede basın açıklaması düzenledi.

 “İL BAŞKANINDAN HİÇBİR PİŞMANLİK İFADESİ GÖREMEDİK”

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından basına ilan olunmak yoluyla disiplin kuruluna sevk edilmelerinin üzerinden 1 yıl geçtiğini ve disiplin kurulu kararı ile suçsuzluklarının tescil edilerek bunu bildiri ile kamuoyu paylaştıklarını hatırlatan İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri Necamettin Attay, “Bu süre zarfında neticelenen disiplin kurulu kararı ile suçsuzluğumuz tescillenmiş ve bizlerde 03 Nisan 2021 tarihinde bir bildiri yayınlayarak sonucu kamuoyu ile paylaşmış ve bizleri disiplin kuruluna sevk eden ve bu sevk kararını partinin antetli evrakı ile basın mensuplarına duyuran il başkanını gereğini yapmaya davet etmiştik. Aradan geçen bunca süreye rağmen, şahsi hırs ve takıntıları ile partinin seçilmiş Meclis üyelerini partiden ihraç etmeye çalışan il başkanından en azından bir özür beklememize rağmen hiçbir pişmanlık ifadesi göremedik” dedi.

“GENEL MERKEZE KENDİ DIŞINDA KİMSENİN GİTMESİNE İZİN VERMEMEKTE”

Mevcut Başkan Demir’in eksikliklerinin ve yetersizliklerinin ortaya çıkmaması için kimsenin İYİ Parti Genel Merkezi ile siyasal temasta bulunmasına izin vermediğini ve partilileri Edirne’ye adeta hapsettiğini iddia eden Attay, “Türkiye’nin bütün illerinden teşkilat mensupları Genel Başkanımızın ve yetkili kurulların bu gayretine omuz vermekte ve onların bu azim kararlılığından feyz almak ve mevcut motivasyonlarını arttırmak üzere Ankara’ya Genel Merkezlerine ziyaretler düzenlemekte, Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarını ziyaret etmektedir. Bunun sanırım tek bir istisnası var, Edirne.  Son büyük kurultayın yapılmasından ve yetkili kurulların seçilmesi üzerinden neredeyse 2 yıla yakın zaman geçmesine rağmen, Edirne’nin pek muhterem il başkanı Ekrem Demir her nedense genel merkeze kendi dışında kimsenin gitmesine ve temas kurmasına izin vermemektedir. “Zaten disiplin kuruluna sevk ve gerekçelerinden biride buydu. “Türkiye’nin bütün il teşkilatları gerek yönetim kurulu üyeleri ile gerekse ilçe başkanları ve il divan kurulu üyeleri ile defalarca Genel Başkan ve genel merkez ziyaretleri yaparken, Edirne teşkilatları tabiri caizse Edirne sınırlarına hapsedilmek istenmektedir. Bunun gerekçesi bizce ortadadır. Sayın İl başkanı bir özgüven eksikliği içerisinde bulunmakta, eksik ve yetersizlikleri ortaya çıkmasın diye kendi dışında kimsenin siyasal temasta bulunmasına müsaade etmemekte, Edirne ilinde olanların ve yaşananların sadece kendisinin aktardığı kadarı ile bilinmesini istemektedir. Zira “Benden habersiz ne ilçe başkanları ne de onun teşkilatları Ankara’ya gidebilir? Müsaade etmem. Gitse de Genel Başkan ile görüştürmem” diye nutuk atmasının, en büyük ilçesinde yaşananların üzerini örtmeye çalışarak, görmezden gelmesinin, işine geldiği gibi yorumlayarak aksettirmesinin başka ne anlamı olabilir? Sayın Ekrem Demir’in anlamadığı veya işine gelmeyen mesele şudur; İYİ Parti “ben ne dersem olacak, izin verirsem olur, izin vermezsem olmaz, ben yaptım oldu.” gibi soğuk savaş yıllarının günümüze miras bıraktığı siyasi söylem ve üsluptan bıkan vatandaşların, sayın genel başkanımızın şahsında insana değer veren, ortak aklı ön planda tutan, partilisi ile gönül bağı kuran bir anlayışın ürünü olarak kurulduğu ve bu doğrultuda büyüyüp yoluna devam ettiğidir” dedi.

“İYİ PARTİ EDİRNE İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAĞIM”

Mevcut Başkan Ekrem Demir’e seslenerek güven tazelemek adına seçimli kongreye gidilmesi gerektiğini ve kendisinin de başkanlığa aday olacağını aktaran Attay, “İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir’e tekrar çağrıda bulunuyoruz. Sayın İl başkanı siyasi partilerin temsil makamlarında bulunanlar aldıkları kararlarının sonuçlarının gereğinin yapmakla mükelleftirler. İYİ Parti gibi kuruluşu şanlı bir demokrasi mücadelesi ile geçen bir partinin il başkanına da aldığı anlamsız kararların ardından güven tazeleyerek gereğini yapmak düşer. Buyurun sayın il başkanı tüzüğün ilgili hükümlerine göre seçimli kongreyi toplayın ve Edirne İYİ Parti teşkilatının önünü açın. Yapılacak seçimlerde her İYİ Parti üyesi aday olabileceği gibi Edirne İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Necamettin Attay olarak bende aday olacağımı buradan siz değerli basın mensupları vasıtası ile tüm kamuoyuna duyuruyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.