DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067247-1,89%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İYİ Parti’de yönetim tanıtıldı

İYİ Parti’de yönetim tanıtıldı

ABONE OL
29 Eylül 2022 10:22
İYİ Parti’de yönetim tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı, düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Edirne İl Yönetimini tanıttı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından Edirne İl Başkanlığı’na atanan Serpil Tütüncü, düzenlenen basın toplantısında İYİ Parti iktidarı ile ülkenin hak ettiği huzuru ve zenginliği kazanacağını belirtti.

Toplantı öncesinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Düzenlenen toplantıya; İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, İYİ Parti İpsala Belediye Başkanı Abdullah Naci Ünsal, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü ve yeni atanan ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞTILAR”

Partisinin 25 Ekim 2017 tarihinde kurulduğunu hatırlatan ve partisinin hızlı bir yükseliş göstererek, yapılan ilk seçimde mecliste 37 milletvekili ile temsil edilmeye başlandığını belirten İYİ Parti Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, “Bu yükseliş her geçen gün halkın teveccühü ile artmaktadır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in inisiyatifi doğrultusunda il başkanlığında bir değişikliğe gidildi ve il başkanı olarak atamam yapılarak, yeni yönetimleri oluşturmam istendi. Bu aşamada bütün ilçe başkanlarımız ve il yönetim kurulumuz oluşturulmuştur. İlçe başkanlarımızdan kendi yönetimlerini oluşturmaları istenmiştir. Yönetim kurulu oluştururken her ne kadar çalışmalar durmuş gibi gözükse de tüm İYİ Partili arkadaşlarımız canla başla çalışmaya devam etmişlerdir. Geçmişte görev yapan başkanımıza, yönetimde yer alan yönetim kurulu üyelerine ilçe başkanlarımıza yaptıkları tüm çalışmalar için, emekleri için çok teşekkür ederim” dedi.

 “BİRÇOK KONUDA ÇALIŞMA YAPACAĞIZ”

Tarımdan, işsizliğe, dış politikadan basın özgürlüğüne kadar birçok konuda çalışmalar yapacaklarını kaydeden Tütüncü, “İşsizlik bu kadar artmışken, esnafımız siftah yapamazken, kapısına kilit vurulmuşken, çalışanlarımız ve emeklilerimiz enflasyona ezdirilirken, yolcu garantileriyle milletin hazinesini yağmalatırken, KPSS’den yüksek not alıp sözlüde elenirken, konut fiyatlarının en fazla arttığı illerimizde yabancılara gayrimenkul satışları gerçekleşirken, milyonlarca vatandaşımız yoklukla, yoksullukla mücadele ederken üç, beş, dokuz maaş alanlar varken vatandaşlarımızın sesi olacağız, bunlarla mücadele edeceğiz. Engellerin yıkamadığı, yıldıramadığı, vazgeçiremediği engelli vatandaşlarımızla birlikte olacağız. “Tarım, milli güvenlik sorunudur” diyoruz.  Biz her şeyden önce çiftçilerimizi ayağa kaldıracağız.  Dış politikamızı devlet ciddiyetine yakışan, etkin bir diplomasi ile yöneterek başaralı olacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin esas sahibi ve bekçisi gençler, öğrencilerimiz ile el, ele, omuz omuza, hep beraber mücadele edeceğiz. Özgür basına, özgür fikre ve özgür topluma, birlikte hep beraber kavuşacağız. Devletimiz, kadınları, çocukları ve aileyi korumak zorundadır. İlk seçimlerden sonra, bunu uygulayacağız” dedi.

“İYİ PARTİ İKTİDARINDA ÜLKEMİZ HAK ETTİĞİ HUZURU VE ZENGİNLİĞİ ALACAK”

Edirne’deki sorunları tespit ettiklerini ve çözmek için projeler oluşturduklarını dile getiren Tütüncü, “Edirne’mizin yol, su gibi sorunlarının yanı sıra turizmden gelir elde edemememiz, nüfusun diğer illere göçü, eğitimde üniversite sınavlarında ilk beşte iken gerilere düşmemiz, nehirlerimizden yararlanamamız, tarihsel değerlerimizin gün yüzüne çıkarılamaması, otopark sorunu, Yeşil alanların eksikliği, otogarımızın durumu, İstanbul-Edirne hattındaki trenlerin sefer sayılarının arttırılmaması, hızlı tren projesinin durması gibi pek çok sorunumuz var. Bunları çözmek için projelerimiz ve çözüm önerilerimiz var. Yerel seçimlerde de Edirne’mizin daha da yaşanabilir hale gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. İYİ Parti iktidarında, milletimize hizmet etmek, her birine güzel bir geleceği, İYİ Parti iktidarında, ülkemizin hak ettiği huzuru ve hak ettiği zenginliği alacaktır.  İYİ Parti, hukukun yanında, adaletin peşindedir. İYİ Parti, öğretmenlik mesleğini, “kadrolu”, “sözleşmeli”, tarif etmeyecektir. Pandemi döneminde canını ortaya koyan hekim, eczacı, hemşire tüm sağlık çalışanlarının öncelikle güvenliğini sağlayacağız. Etkin bir sağlıkta şiddet yasası çıkaracağız. Türkiye’yi zenginliğe, milletimizi refaha taşıyacak yepyeni bir iktidar yaklaşıyor. Meselemiz partiler üstü memleket meselesidir” diye noktaladı.

“KENTİN SORUNLARINI TBMM’DE DİLE GETİRİYORUM”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar da yaptığı konuşmada kentin sorunlarını TBMM’de her fırsatta dile getirdiğini belirterek,  “Saros’undan Ergenesi’ne kadar, Selimiye düzenlemesinden çalıştırılamayan yukarıdaki köprü diyelim bunu öyle bahsediyorum. Dün yine üzerinden geçtim özellikle Pazarkule girişi ve Yıldırım çıkışı kazalara davetiye çıkartıyor. Bu yıl bitirilmesi planlanan enerji santralinin bitirilemeyeceğini kendi gözlerimle gördüm” dedi.

İŞTE YENİ EDİRNE İL YÖNETİMİ

Toplantıda tanıtılan İYİ Parti Edirne İl Yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Serpil Tütüncü, Bahar Yüknü, Canan Makinacı, Dilek Kırmızı, Esra Dürbün, Fatma Bayraktar, Güler Baş, H. Yasemin Üney, İmren Çakırlar, Mürvet Temur, Sadettin İyigün, Sacide Vardar, Zehra Balcı, Ahmet Baş, A. Alpagut Engin, Bekir Mermer, Berke Cavit Çağlar Zıpkınkurt, Cihangir Yılmaz, H. Hakan Şahin, İ. Çağlar Karabıçak, M. Kamil Burgazlı, Mithat Topkara, Mestan Özer Gökalp, Osman Çakan, Özben İpçi, Ömer Çay, Özkan Ayvaz, Refik Buz, Ümit Özel, Bahri Bilen, Zeki Geliş”

İLÇE BAŞKANLARI

İYİ Parti’nin Edirne merkez ilçe ve ilçe başkanları ise şöyle; Merkez İlçe: Hüseyin Akkaya, Süloğlu: Ahmet Temel, Lalapaşa: Müstecep Çapkur, Havsa: Hasan Aktaş, Uzunköprü: İbrahim Erkal, Meriç: Ömer Ergin, Keşan: Ahmet Kılavuz, İpsala: Hasan Geçit, Enez: Savaş Gündoğdu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.