DOLAR 32,3279 0.23%
EURO 35,0528 -0.24%
ALTIN 2.281,920,21
BIST 8.971,341,87%
BITCOIN 22839181,30%
Edirne
18°

KAPALI

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İYİ Parti’de yumruklu kavga

İYİ Parti’de yumruklu kavga

ABONE OL
11 Mart 2022 19:09
İYİ Parti’de yumruklu kavga
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, kendisini konuşmak için parti binasına davet eden İl Başkanı Ekrem Demir, Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz ve Genel Merkez Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalın tarafından odaya kilitlenerek dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya, bugün öğleden sonra İl Başkanı Ekrem Demir tarafından görüşme yapmak üzere parti binasına davet edildi. Başkan Kaya, parti binasına girdikten sonra odaya kapatıldı. Bu duruma partide sekreter olarak çalışan Ferhat Turan engel olmak istedi. İYİ Parti Genel Merkez Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalanı, İl Başkanı Ekrem Demir ve İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz iddiaya göre odaya kapadıkları İlçe Başkanı Zafer Kaya ve parti çalışanı Ferhat Turan’a yumruklu saldırıda bulundu. Saldırı sırasında çalışan Turan kalp hastası olduğunu söyleyerek saldırganlardan kurtulmak istedi.

HASTANEYE KALDIRILDI

İYİ Parti’nin üst düzey üç yöneticisinin saldırısı üzerine aldığı darbeler sonucu yaralanan Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya çağırılan ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan Kaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

MECLİS ÜYELERİ HASTANEDE

İYİ Parti İl Başkanlığı’nda yaşanan saldırının duyulmasından sonra, Belediye Meclis Üyesi Necamettin Attay hastaneye gelerek gazetecilere, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ile yönetiminden bazı partililerin görüşmek üzere il başkanlığına çağırıldığını söyleyerek, “Zafer Kaya’nın içeriye girmesinin ardından yanındaki partililer içeri alınmamış ve kapı kapatılmış. Kapının kapatılmasının ardından Tarık Aldeniz denilen arkadaş Zafer başkana ilk vuran kişi, arkasından Ekrem Demir. Daha sonra ambulans çağırılmış” dedi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA

İYİ Partili Belediye Meclis Üyeleri Duygu Şener, Ergun Dönmez ve Necamettin Attay sosyal medya hesaplarından yaptıkları ortak açıklamada, “Merkez ilçe başkanımıza parti binasında pusu kurarak alçakça saldıran adamlıktan ve insanlıktan nasibini almamış bir İYİ Parti’li olarak sıfatlarını yazmaktan utandığım Mehmet Akalın, Ekrem Demir ve Tarık Aldeniz; sizleri şiddetle kınıyoruz, yazıklar olsun” ifadelerini kullanıldı.

GÖZALTINA ALINDILAR

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı’nda yaşanan saldırıdan sonra, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya ve çalışan Ferhat Turan’ı darp ettikleri iddiasıyla ilgili olarak, Genel Merkez Siyaset Akademisi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akalanı, İl Başkanı Ekrem Demir ve İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz gözaltına alındı. Edirne Cumhuriyet Polis Merkezi’nde gözaltında tutulan üç şüphelinin ifadeleri alındı. Üç şüphelinin ifadelerinde parti içi siyasi tartışma olduğunu söyledikleri ve kendilerinin de şikayetçi olduğu öğrenildi.

Polis, Edirne Tıp Fakültesi’nde tedavi altında bulunan Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’nın ifadesini almadığı ve doktor raporunun beklendiği bildirildi.

ÇAKIRLAR: TARAFLARI DİNLEMEDİM

İYİ Parti Edirne Milletvekili ve GİK Üyesi Orhan Çakırlar, yaşanan olayı duyduğunu ve karar vermek için tarafları dinlemek gerektiğini söyleyerek, “Ben taraflarla henüz konuşmadım. Olayın detaylarını bilmiyorum. Siyaseten bazen tartışmalar olabilir. Ama olay nasıl bu noktaya geldi bilmiyorum. Her iki tarafı dinlemek lazım. Biri il diğeri ilçe başkanı olarak görev yapıyor. Sonuçta olayın bu noktaya gelmemesi, şiddet karışmaması gerekirdi” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.