DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20650340,47%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Judoda 100. Yıl Şampiyonası

Judoda 100. Yıl Şampiyonası

ABONE OL
15 Kasım 2022 10:50
Judoda 100. Yıl Şampiyonası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2.Uluslararası Edirne Judo Şampiyonası Edirne Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış sporcuların bayrak geçişi ve açılış seremonisi ile birlikte saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Şampiyonaya Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, Edirne Gençlik Spor İl Müdürü Selim Ak, Edirne Milli Eğitim İl Müdürü Dr. Önder Arpacı ve çok sayıda sporcu ve antrenörler katıldı.

“SPORUN HER DALINDA DÜNYA ÇAPINDA REKABET EDİLEBİLİR BİR ÜLKE OLMAK DEVLETİMİZİN EMEL AMACIDIR”

Şampiyonanın açılışında konuşan Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, “Bilindiği üzere spor sağlıklı bir toplum olmanın ve sosyalleşmenin önemli bir aracıdır. Spor yoluyla nesillerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak yaşam kalitelerini artırmak en önemli hedefimizdir. Ayrıca sporun, insanımızın özgüvenini artırma ve ülkemizin uluslararası alanda daha iyi temsil edilmesini sağlama gibi önemli etkileri de vardır. Toplumumuzda spor yapma kültürünü yerleştirmek, insanımızın spor ile ilişkisini izleyici olma konumundan çıkarıp aktif katılımcı bir konuma dönüştürmek, talep eden herkesin spor faaliyetlerine erişimini sağlamak, spor hizmetlerinin kalite ve çeşitliliğini artırarak sporu geniş kitlelere yaygınlaştırmak, uluslararası şampiyonalarda çok sayıda sporcu ile derece alan, Olimpiyat Oyunları başta olmak üzere dünyadaki prestijli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan ve böylelikle sporun her dalında dünya çapında rekabet edebilir bir ülke olmak devletimizin temel amacıdır. Bu amaçlara ulaşmak için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz spor alanında insan kaynağına ve alt yapısına büyük yatırımlar yapmış, halkın spora olan ilgisini artıracak ve engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılımını teşvik edecek proje ve kampanyalar geliştirmiştir. İlk ve orta öğretim kademelerinde verilen spor eğitimi iyileştirilmiş, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında birçok yetenek erken yaşta tespit edilerek spora yönlendirilmiştir. Kamuya ait tüm spor tesisleri 7-24 vatandaşlarımızın kullanımına sunulmuştur. Bu sayede Türkiye’de lisanslı sporcu, spor kulübü ve antrenör sayılarında ve de uluslararası alanda madalya alan sporcu sayımızda ciddi artışlar yaşanmıştır. Bakanlığımızın katkılarıyla ve Valiliğimizin desteğiyle İlimizde birçok proje ve sportif faaliyet hayata geçirilmektedir. Edirne ili olarak her türlü sportif faaliyet ve turnuvayı gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sevgili gençler, sporun en temel değerlerinden biri sporu ve sporun değeri olan her şeyi korumak ve geliştirmektir. Bir diğeri ise namuslu, dürüst, adil, sevecen ve insan odaklı olmaktır. Turnuva boyunca, dürüst oyun, centilmenlik ve rakibe saygı anlamına gelen fair play çerçevesi içerisinde kalmanızı istirham ediyorum. Şimdiden, şampiyonaya katılan bütün sporcularımıza, antrenörlerimize ve hakemlerimize başarılar diliyorum. Turnuvanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti

“BELEDİYEMİZİN 160 SPORCULU JUDO KULÜBÜ BAŞARILI SONUÇLARLA ŞEHRİMİZE DÖNÜYOR” 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Öncelikle insanlığın ve tarihin kadim şehri Edirne’mize hoş geldiniz. Bugün Türkiye’den 17 kulüp ve 7 farklı ülkeden burada. Judo, Edirne’de yaklaşık 30 yıldır Türkiye şampiyonları, Balkan şampiyonları, Avrupa şampiyonları ve Dünya şampiyonları çıkartmış bir şehir. Şehrimizin en önemli spor dallarından, spor organizasyonlarından birisi Judo. Dünya şampiyonamız var, olimpiyatlarda derece almış sporcularımız var ve Edirne’deki belediyeden üniversiteye, okullarımıza, gençlik spora kadar hemen hemen tüm kurumlarımız gerçekten güçlerinin yettiği imkanlardan el verdiği ölçüde Judo sporuna destek olmaya çalışıyoruz Edirne Belediyemizin judo kulübü yaklaşık 160 sporcusuyla, hocalarıyla beraber hem ülkemizde hem Balkanlar’da hem de Avrupa ve dünyadaki bütün güçlü organizasyonlarına katılıyorlar ve tabii ki sporcularımız, evlatlarımız çok başarılı sonuçlarla şehrimize geri dönüyorlar. Bu bağlamda bugün Gençlik Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda belediyemizin de destek olduğu bu etkinliğin Edirne’de yapılmasının da çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Bu vesileyle şehrimize gelen tüm sporculara başarılar diliyoruz. Şampiyonada hem sporcularımız hem dünya sporu için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

“KARDEŞÇE, DOSTÇA BİR ORTAMDA EN REKABETÇİ ŞEKİLDE ETKİNLİĞİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Sporcuların kazasız, belasız dostça bir müsabaka geçirmelerini dileyen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “8 ülkeden ve 12 ayrı ilden 600’ün üzerinde sporcunun katıldığı bu etkinlik hakikaten önemli bir etkinlik. İnşallah bundan sonraki yıllarda da her geçen gün önemini arttıracak şekilde katılımı ve seviyesi artacak şekilde devam edecek. Ben bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Judo Federasyonumuza, il temsilcimize, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze katkılarından dolayı belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da temel hedefimiz bu anlamda bu etkinliğin kalitesini ve seviyesini daha da yukarıya çekmiş olacak. İnsanlık tarihi boyunca insanoğlu çeşitli vesilelerle ayrışmış durumda. Kimi zaman siyasi nedenler olmuştur kimi zaman dini nedenler olmuştur, kimi zaman askeri nedenler olmuştur, kimi zaman idari konular olmuştur. Tabii ayrışmanın normal olduğu kadar birleştirici fonksiyonlarda son derece önemlidir. Bu anlamda spor insanlık tarihi boyunca gerçekten önemli bir birleştirici unsurdur. Bugün de bunun bir değişik versiyonunu görüyoruz. Coğrafyamızdaki ülkelerden gelen sporcularla birlikte kardeşçe, dostça bir ortamda en rekabetçi şekilde spor etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Tabii sporun, judonun bireysel anlamda hem gençlerimize sağladığı çok ciddi imkanlar var. Hem bedenen gelişimlerine katkı sağlıyor, hem zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de bizim doğru bir gençlik yetiştirme ve geleceğe hazır misyonumuzu da en iyi şekilde hizmet ediyoruz. Ben bu anlamda da bu etkinliği çok önemsiyorum. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Kazasız belasız şekilde üst düzeyde rekabetin gerçekleştiği ve kıran kırana mücadelelerin olduğu bir etkinlik olmasını diliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.