DOLAR 32,5907 0.33%
EURO 34,8148 0.16%
ALTIN 2.507,390,94
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20967161,91%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadın çiftçi sayısı artacak

Kadın çiftçi sayısı artacak

ABONE OL
12 Eylül 2020 11:29
Kadın çiftçi sayısı artacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Gençlere ve kadın çiftçilere yüzde 50 hibe desteği” verilecek olmasını olumlu karşıladıklarını belirterek, bunun kadın çiftçi sayısında da artış sağlayacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 18-40 yaş arasındaki kadın çiftçilere Kırsal Kalkınma Yatırım destekleri ile küçük aile işletmeleri kapsamında 2021-2025 döneminde bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi faaliyetlerine yüzde 50 hibe desteğini duyurdu.

Genç neslin tekrar köylere döndürmek ve üretimi kalkındırmak amaçlı düşünülen bu projenin olumlu olduğunu söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, yüzde 50 hibe desteğinin kadın çiftçi sayısında artış sağlayacağını, kendileri için bunun gurur verici olacağını da dile getirdi.

“BU PROJE İLE HEM KADİN ÇİFTÇİ SAYİMİZ HEM ÜRETİM ORANİMİZ ARTACAKTİR”

Bakanlığın projesinin üretimin artması konusunda motivasyon olacağını işaret eden Arabacı, “Bakanlığımızın araştırmalarına göre köylerdeki yaş ortalaması 57-58’lere geldi. Genç̧ neslin tekrar köye döndürmek, teşvik etmek köylerde üretim yapmayı çoğaltmak ve sağlamak amaçlı böyle bir proje düzenlenmiş̧. Bu proje inşallah burada kadın çiftçilerimizde bu projeyi takip ederek gereğini yaparlar. Bu şekilde tarıma katkı sağlar diye düşünüyorum. Yüzde 50 hibe desteğinin kadın çiftçilerimizi arttırması söz konusu olabilir. Şu an da Edirne’de bizim herhangi bir boş arazimiz yok. Ama burada kadın çiftçilerimizi teşvik edip tabi ki üretimin artması konusunda en azından motivasyon oluyor. Kadın çiftçilerimizin bu tarz hibe destekleri ile çiftçiliğe merakları da artıyor. Bu da tarım acısından bizler için güzel bir şey üretime muhakkak artısı olacaktır. Bakanlığımızın sunmuş̧ olduğu proje inşallah kadın çiftçilerimizde bu projeye kulak verir ve gereğini yapar. Ve üretime katkı sağlayacaklarını düşünüyorum. Katılırlarsa bizim için kadın çiftçilerimiz gurur verici, onur verici bir şey olur. Bizler de isteriz kadın çiftçilerimizin bu iste biz de varız demesini ”dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.