DOLAR 32,5795 0.27%
EURO 34,7663 -0.03%
ALTIN 2.491,770,31
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20642953,77%
Edirne
16°

PARÇALI BULUTLU

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kadın cinayetlerini durduracağız”

“Kadın cinayetlerini durduracağız”

ABONE OL
18 Nisan 2022 10:15
“Kadın cinayetlerini durduracağız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kadın Cinayetlerin Durduracağız Platformu üyeleri Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelerek, dernekleri hakkında ‘kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek’ suçlaması ile fesih davası açılmasına yönelik tepki gösterdiler.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına dernekleri hakkında kapatma davası açılmasına yönelik açıklamada bulunan üye Fatoş Mandev, 12 yıl önce “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” diyerek yola çıktıklarını belirterek, “Derneğimize, hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlaması ile fesih davası açıldığını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.

 “İÇLER ACISI”

Mandev, “İddialar odur ki, derneğimize yönelik yapılan muhtelif şikayet dilekçeleri mahkemece kuvvetli suç şüphesi oluşturmuş. Söz konusu dilekçeler derneğimizin “kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı gibi somut hiçbir olguya dayanmayan yazılı başvurulardan oluşuyor. Ayrıca dosyada, dernek yöneticilerimize yönelik, davaya bile dönüşmemiş, suç oluşmamış soruşturmalar dahil bir dizi kolluk kayıtları listelenmiş. Bu hukuksuz ve hiçbir dayanağı olmayan iddialarla bizlere suç uydurmaya çalışmak mevcut hukuk düzeni açısından bile içler acısıdır. Biz siyasi iktidarı, savcıları, mahkemeleri kadınlar lehine göreve çağırırken, onlar bu konunun muhataplarını böylesi içi boş davalarla hedef almayı tercih ediyorlar. Tüm kamuoyu bilir ki, bu coğrafyada Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun önünde eylem yapmadığı adliye yoktur. Bizim açımızdan bu dava da kadınların yaşam mücadelesinden, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden ayrı değildir. Kadınlar susturulamaz. Kadınların mücadelesi durdurulamaz” dedi.

“KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ”

Kadın cinayetlerini, şiddeti, toplumsal eşitsizliği durduracaklarını söyleyen Mandev, “Kadın cinayetlerini Durduracağız Platformu Deneğimize açılan bu davayı, yalnızca kendi mücadelemize yönelik bir saldırı olarak görmüyoruz. Kadın cinayetlerini de şiddeti de toplumsal cinsiyet eşitsizliğini de bu hukuksuzlukları da durduracağız. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri olarak bugüne kadar asla yalnız yürümedik. Kadınların mücadelesine omuz veren tüm duyarlı kamuoyunu hakkımızda açılan bu fesih davası karşısında mücadelemizi sahiplenmeye çağırıyoruz. Asla durmayacağız, kadın cinayetlerini durduracağız” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.