DOLAR 32,5887 0.34%
EURO 34,8506 0.32%
ALTIN 2.493,420,38
BIST 9.684,271,68%
BITCOIN 21171904,60%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kadın muhtara şiirler yazılıyor

Kadın muhtara şiirler yazılıyor

ABONE OL
19 Nisan 2023 10:51
Kadın muhtara şiirler yazılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin ilk ve tek kadın muhtarı olan Medrese Alibey Mahalle Muhtarı Nesrin Günay, mahalle sakinlerinden Mukadder Bulun’un kendisine bayram hediyesi olarak yazdığı şiirle duygulandı. Günay, mahalle halkına hizmet etmeyi kendine görev edindiğini ve 7/24 hizmette olduğunu belirtti. Şiiri muhtarına teslim eden Mukadder Bulun ise 76 yaşında olmasına rağmen örgü öğrenmek yerine şiir yazmayı tercih ettiğini ve muhtar Günay’a her zaman destek olduklarını belirterek onu bırakmak istemediklerini ifade etti.

“MAHALLE SAKİNLERİMİN BANA YAZDIĞI ŞİİRLERLE MUTLU OLUYORUM, GURUR DUYUYORUM”

Medrese Alibey Mahalle muhtarı Nesrin Günay, “Mahalle sakinlerimden Mukadder Bulun teyzem sağ olsun bayram hediyesi olarak bir kendi sözlerini yazıya şiire dökmüş. Şiire dökerek bana da hediye etti. Sağ olsun bayram hediyesi olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok duygulandım, çok sağ olsun. Allah ona uzun ömürler versin. Ben burada göreve geldiğimden beri 7/24 mahalleme hizmet etmeye hazırım ve devam etmeye de çalışıyorum elimden geldiğince. 7/24 hizmetindeyim, hizmet etmeye geldim ve benim muhtarlık ek işim değil tek işim olacak demiştim. Aynen öyle tek işim olarak devam ediyor. Mahalle sakinlerimizle gurur duyuyorum. Böyle sözler, şiirler ve resimler ne olursa bana getiriyorlar. Sağ olsunlar çok mutlu oluyorum, gururlanıyorum ve daha da hizmet aşkıyla görevimi yapmaya devam ediyorum. Bu nedenle gelecek olan bayramın bütün herkesin mahalle sakinlerinin ve İslam aleminin bayramını kutluyorum. Mübarek ramazanın da bayrama ulaştıran bizleri herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“MUHTARIMIZI ÇOK SEVİYORUZ ONU BIRAKMAK İSTEMİYORUZ”

Muhtar Günay’a duyduğu sevgi için şiir yazan Medrese Alibey Mahalle sakini 76 yaşındaki Mukadder Bulum, “Muhtarın üst katında oturuyorum. şiir yazıyorum, arada bir böyle sıkıldıkça. Örgü falan pek öğrenmem ben. Oturup şiir yazarım. Aklıma geldikçe, o günde muhtarı gördüm. Geliyor böyle yağmurlu bir havada. Ondan sonra bakayım dedim. Muhtara da bir şiir yazayım da hediyem olsun. Bayram hediyesi beğenecek mi? Dedim. Yazdım şiir getirdim. O da çok beğendi. Muhtarımızı seviyoruz. Biz her zaman arkasındayız, böyle yanındayız. Hiç onu bırakmak istemiyoruz” diye konuştu

“MUHTARLARIN EN GÜZELİ, EDİRNE’NİN İLK VE TEK KADIN MUHTARI NESRİN GÜNAY”

Nesrin Günay için yazdığı şiiri okuyan Mukadder Bulum, “Muhtar olmayı nasıl seçtin, tüm rakiplerini ezip geçtin, vatandaş seni seçti, o bizim Edirne’mizin tek kadın muhtarı dedi. Uyan muhtar sen uyan, rakiplerin üzülür tekrar seçildiğin zaman, muhtar bunları aştı, vatandaşla kucaklaştı. Vatandaş onu sevdi, o bizim kadın muhtarımız dedi. Sen muhtarların yıldızı, Türk’ün öz ve öz kızı, dağıttın kara bulutları, getirdin mahalleye yazı. Muhtar geçti oturdu Muhtarlık koltuğuna, Muhtar icraata daldı, Edirne’ye nam saldı” şeklinde şiirini okumasıyla açıklama son buldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.