DOLAR 32,4787 -0.19%
EURO 34,9235 0.24%
ALTIN 2.432,080,38
BIST 9.792,600,73%
BITCOIN 2081267-3,78%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kadına şiddet cezası

Kadına şiddet cezası

ABONE OL
9 Kasım 2021 18:27
Kadına şiddet cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızı yaşındaki bir kıza cinsel içerikli sesler çıkartarak tacizden kesinleşmiş cezası bulunan, kendisinden 33 yaş küçük, 17 yaşındaki başka bir kızı işyerinden ayrıldığı için tehdit edip ardından hakaret etmekten cezadan sonra şimdi de kız kardeşine basit yaralamadan ceza aldığı ortaya çıktı.

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı’nda tekstil ürünleri satan ve haftalık bir gazetenin Yazı İşleri Müdürü olarak görünen, ancak daha çok sosyal paylaşım sitesinde kendi adına açtığı hesaptan şehrimizdeki bir çok kurum ve kuruluşa yönelik paylaşımlarında kendisini adeta ‘dürüstlük abidesi’ olarak tanıtan Şükrü Benli’nin genç kıza sarkıntılık, ardından işyerinden ayrılan 17 yaşındaki genç bir kıza da ağır hakaretlerde bulunup tehdit etmekten sonra şimdide öz kız kardeşini yaralamaktan cezalandırıldığı ortaya çıktı.

Edirneli esnaf  Şükrü Benli’nin sosyal paylaşım sitesindeki kendi adına açtığı hesapta çeşitli resmi kurum, kuruluş ve kişilere yönelik hiçbir somut delile dayanmayan paylaşımlarda bulunan sözde kahramanın gerçek yüzü yeni bir mahkeme kararı ile bir kez daha ortaya çıktı.  Kızı yaşındaki bir kıza cinsel içerikli sesler çıkartarak sarkıntılık suçundan kesinleşmiş mahkumiyeti  bulunduğu ortaya çıktıktan sonra Şükrü Benli bu konuda sessiz kalmayı yeğledi. Ardından işyerinde çalıştıktan sonra işten ayrılan 17 yaşındaki kızı yaşındaki bir genç kıza yüz kızartan sözler söyleyerek hakaret edip tehdit etmekten de kesinleşmiş cezası bulunan Benli bu konuda da derin bir sessizliğe büründü.

KIZ KARDEŞE ŞİDDET

Sarkıntılık, hakaret ve tehditten cezaları bulunan Şükrü Benli’nin şimdi de, kız kardeşini yaralamaktan ceza aldığı ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitesindeki hesabından kadına şiddeti kınayan paylaşımlar yapan Benli’yi 2 yaş küçük kız kardeşi M.B. şikayet etti.

Edirne 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde basit yaralama suçundan yargılanan sanık Şükrü Benli kendisini, kız kardeşini arabadan indirmek istediğini, arabanın kapısına kendisini çarpmış olabileceği şeklinde savundu.

Ancak mahkeme duruşmalarda dinlenen tanıkların bir bölümünün tarafsız olduğuna, beyanları ile olayı aydınlatıcı nitelikte olmaması ve gerekse taraflı olması nedeniyle itibar edilmeği gerekçesi ile Şükrü Benli’yi önce 120 bin gün adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra bu cezayı kız kardeşine karşı işlediği için arttırarak 180 güne çıkardı. Mahkemede daha sonra ceza üzerinden yeniden haksız tahrik indirimi yaparak cezayı 2 bin lira adli para cezasına çevirdi.

SABIKALI GEÇMİŞİ KABARIK

Sözde kahraman Şükrü Benli’nin daha önce Gölhisar Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kendisinden 21 yaş küçük genç kıza telefonla sarkıntılık yaptığı gerekçesi ile ceza almıştı. Benli ayrıca işyerinden ayrılan 17 yaşındaki genç kız N.G.’yi hayatına yönelik bir saldırı gerçekleştireceği şeklindeki sözleri nedeniyle tehdit suçundan 5 ay hapis cezası almış ve hükmün açıklanması gere bırakılmıştı. Benli çalışanına yönelik hakaret suçundan ise 1500 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.