DOLAR 32,5481 0.01%
EURO 35,0134 0.49%
ALTIN 2.434,520,48
BIST 9.771,070,50%
BITCOIN 2082821-4,06%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kadınlar afetzedeler için el ele

Kadınlar afetzedeler için el ele

ABONE OL
21 Ağustos 2021 16:35
Kadınlar afetzedeler için el ele
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği himayesinde Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı destekleri ile Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri tarafından ülke genelinde orman yangını ve sel felaketleri yaşanan bölgelere yardım göndermek için yöresel ürünlerin bulunduğu kermes Margi Outlet’te düzenlendi. Kermese Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Balı, Edirne Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, çok sayıda kadın girişimci ve vatandaş katıldı.

“GÜZEL GÜNLERE HEP BİRLİKTE EL ELE”

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ve yaraları sarmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, “Bildiğiniz üzere yaklaşık 3 haftadır ülkemizde bir yandan orman yangınları bir yandan sel felaketlerini yaşadık. Bu zor günlerde Cumhurbaşkanlığımızın AFAD bünyesinde başlattığı kampanyaya bizde Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı olarak gönüllülerimizle, Valilik himayesinde kurulan Kadın Girişimcileri Kooperatifi ile böyle bir yardım etkinliği düzenleyelim dedik. Bu zor günlerden hep birlikte el ele verirsek güzel günlere çıkacağımıza inanıyoruz. İnşallah bu yardım etkinliğimizde kadınlarımızın desteğiyle güzel bir hayırlara vesile olur. İnşallah hep birlikte güzel günlere el ele vererek çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.

“KADINLARIMIZ ‘BENDE VARIM’ DESİN İSTİYORUZ”

Kadınları ülke ekonomisine kazandırmaya çalıştıklarını kaydeden Canalp ““Biz büyük bir destek görüyoruz. Çok hevesli ve azimliler. Her gün yeni bir kooperatif kurmak için başvurularımız oluyor. Bugün burada Havsa’yı aramızda görmek istiyorduk. Havsa Osmanlı Köyü’nü. Biliyorsunuz et ürünleri ve diğer ürünleri ile ilgili artık çok güzel ürünler ortaya çıkarılabiliyor. Havsa Osmanlı Köyümüzün kadınları da inşallah bu konuda kooperatifleşmeye gidiyorlar. Haftaya da onayları olacak. Çok sevindim. Onlar istekli oldukça bizde bütün kurumlarla ve vakfımızla birlikte onlarla olacağız inşallah. Şu anda 12 kooperatif var ama inşallah haftaya 13 belki 14 olacak. Kadınlarımızı ülke ekonomisine kazandırmaya çalışıyoruz. Çünkü bu evdeki atıl bir güç. Bu gücü ülke ekonomisine kazandırmak lazım. Ülkemizin geleceğinin daha iyi olması için kadınlarımızın da bu sosyal hayata kazandırılması lazım. Hem sosyal yönden hem ekonomik yönden kadınlarımız hayatın içinde bende varım desin istiyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.