DOLAR 32,5721 0.07%
EURO 34,8726 0%
ALTIN 2.434,830,21
BIST 9.716,250,74%
BITCOIN 21738630,59%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Kırcaali‘yi ziyaret etti

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Kırcaali‘yi ziyaret etti

ABONE OL
30 Temmuz 2021 11:15
Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Kırcaali‘yi ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırcaali Belediye Başkanı Dr. Müh. Hasan Azis, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile görüştü. Maçkoç’a Kırcaali ziyaretinde ekibinde yer alan Kamu Denetçisi Fatma Benli Yalçın, AB ve Dış İlişkiler Birim Sorumlusu Güniz Ateş, Özel Kalem Müdürü Veysel Şirin eşlik ettiler.

Kırcaali Haber’de yer alan habere göre; Belediye Başkanı ve diğer belediye yöneticileriyle yapılan toplantıya Ayrımcılığa Karşı Koruma Komisyonu (KZD) Başkanı Doç. Dr. Ana Cumalieva, KZD Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Baki Hüseyinov ve T. C. Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü de katıldılar.

Şeref Malkoç, Kırcaali’yi Bulgaristan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret programı kapsamında ziyaret etti.

Dr. Müh. Azis, toplantı sırasında Kırcaali’nin özelliklerinden birinin çokkültürlülük olduğunu ve bu nedenle şehrin etnik, dini, kültürel çeşitliliği bir araya getirdiği için genellikle hoşgörü başkenti olarak adlandırıldığını söyledi.

Belediye Başkanı, “Farklı toplulukların belediye yönetiminde kendi temsilcileri vardır. Etnik hoşgörü modelinin ifadelerinden biri de belediye başkanı, papaz ve müftünün milli bayram gününde bir araya gelerek tüm ülkeye bir arada yaşama, anlayış, komşuluk işareti veren geleneksel hoşgörü kahvesi içmeleridir” dedi. Dr. Müh. Azis’in ifadesine göre, Kırcaali ve Bulgaristan, Balkanlar’daki ve dünyadaki farklı etnik topluluklar arasında bir hoşgörü ve anlayış modeli olarak örnek alınabilir. Belediye Başkanı, konuklara gerçekleştirilen projeler, şehrin çehresini değiştiren özel yatırımlar ile bölgenin ekonomik durumu ile ilgili bilgiler verdi.

Şeref Malkoç, Kırcaali Belediyesinin Türkiye’den kardeş belediyeleri ile gerçekleştirdiği işbirliğine ilgi gösterdi ve Kırcaali ile diğer belediyeler arasında dostane ve kardeşlik şehir ilişkilerinin kurulması için arabuluculuk yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

KZD Başkanı Doç. Dr. Cumalieva, komisyonun Türkiye’deki Kamu Denetçiliği Kurumu ile yaptığı işbirliğinden bahsetti. Kırcaali’de sıcak karşılama için teşekkür eden Doç. Cumalieva, “Bulgaristan hoşgörülü bir ülke, tabii ki bizim de küçük sorunlarımız var. Ancak asıl sorunlar, insanların birbirlerini yeterince tanımamalarından kaynaklanmaktadır. Gerçek şu ki, insanlar birbirlerini tanıdıkça daha fazla anlayışa ulaşılır ve ortak hedefler bulunur” dedi.

Şeref Malkoç ve beraberindeki heyet, daha sonra Bölge Tarih Müzesi’ni, şehirdeki Merkez Camii ve Yeni Camiini ziyaret ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.