DOLAR 32,3686 0.15%
EURO 34,9801 -0.3%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22779251,15%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kamu emekçileri binlerce lira zarara uğradı”

“Kamu emekçileri binlerce lira zarara uğradı”

ABONE OL
27 Ağustos 2022 10:39
“Kamu emekçileri binlerce lira zarara uğradı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti iktidarının TÜİK aracılığıyla kamu emekçilerinin haklarını gasp ettiğini ve enflasyon farklarını maaşlara yansıtmayarak vatandaşları zarara uğrattığını kaydeden Zobar, hükümetin akla ve bilime uygun ekonomi politikaları ile ekonomik bunalıma çare bulmaları gerektiğini belirtti.

“İKTİDAR TÜİK ARACILIĞIYLA KAMU EMEKÇİLERİNİN HAKLARINI GASP ETTİ”

Enflasyon farklarının kamu emekçilerinin maaşlara yansıtılmamasıyla yurttaşların binlerce lira zarara uğradığını dile getiren Başkan Zobar “Ekonomik kriz ve AKP iktidarının ekonomi bilimi ile inatlaşmasıyla oluşan yüksek enflasyon ortamında defalarca dile getirdiğimiz enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılması talebi yerine getirilmedi. Bugün 9 bin 105 lira olan en düşük devlet memuru maaşı, Temmuz ayına kadar geçen yedi aylık dönemde en düşük maaş alan kamu emekçisinin cebine TÜİK enflasyon oranına göre 10 bin 276 lira, Kamu-Ar verilerine göre ise 23 bin 487 lira fazladan para girmiş olacaktı. Ayrıca Kamu-Ar verilerine göre açıklanan halkın enflasyonunda en düşük kamu emekçisinin maaşı 9 bin 105 lira değil, 11 bin 910 liraya yükselmesi gerekmektedir.
AKP iktidarı TÜİK aracılığıyla kamu emekçilerinin haklarını gasp ettiği gibi, her ay daha da zorlaşan hayat şartlarında, enflasyon farklarını aylık olarak maaşlara yansıtmayarak yurttaşları binlerce lira zarara uğratmaya devam etmektedir. AKP iktidarının yurdumuzda yarattığı ekonomik ve sosyal yıkımı içi boş müjdelerle tamir etmeye çalışması yurttaşlar nezdinde hiçbir karşılık bulmamaktadır.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; enflasyon farklarının aylık olarak maaşlara yansıtılması ve akla ve bilime uygun ekonomi politikaları ile içinden çıkılmaz bir hal alan ekonomik bunalıma çare bulunmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz”diye noktaladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.