DOLAR 32,5789 0.01%
EURO 34,9760 0.39%
ALTIN 2.425,440,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2092553-3,25%
Edirne
21°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kamu işçileri beklediği zammı aldı

Kamu işçileri beklediği zammı aldı

ABONE OL
11 Mayıs 2023 09:45
Kamu işçileri beklediği zammı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023-2024 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün imzalanması konusunda Hak İş Konfederasyonu ve Öz Sağlık İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet açıklamada bulundu. 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş)  ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş)  ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde imzalandı. Bu imzalanan protokolle taban ücretin aylık 15 bin liraya çekildiğini, günlük en düşük brüt ücretin 725 lira olduğunu kaydeden Başkan Emre Promet, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“TARİHİ KAMU ÇERÇEVE PROTOKOLÜ”

Hak İş Konfederasyonu ve Öz Sağlık İş Sendikası Edirne İl Başkanı Emre Promet, “Hak-İş ve Türk-İş Konfederasyonları öncülüğünde yürütülen 2023-2024 Kamu Çerçeve Protokolü görüşmelerinde anlaşmaya varılmış olup, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ücret zamları açıklamıştır. Taban ücret (En düşük) aylık 15 bin TL’ye çekilmiştir, üzerine yüzde 45 ücret zammı uygulanacaktır. En düşük günlük ücret brüt 725 TL olacaktır. Kamu Çerçeve Protokolünde; Prim ödemeleri, Fazla Çalışma ve Gece Çalışması, Gazi, Terör Mağduru, Şehit Yakını İşçilerimizin Prim ödemelerinde, Giyim ve Yemek yardımlarında, Ek Ödeme, Sosyal Yardım Ödemesi, Hizmet Zammı, İkramiye başlıklı maddelerde çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür eder, tüm kamu işçilerine hayırlı olmasını dileriz” diye konuştu.

“ERDOĞAN: İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde imzalanan protokolle kamu işçilerinin beklediği zam oranını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle refah payı dahil, ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. Böylece, en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Ayrıca, gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek, ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.