DOLAR 32,5916 0.34%
EURO 34,8561 0.34%
ALTIN 2.495,340,45
BIST 9.637,171,18%
BITCOIN 21184354,84%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kan bağışında ikinciyiz

Kan bağışında ikinciyiz

ABONE OL
13 Şubat 2020 11:01
Kan bağışında ikinciyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, 2019 yılında Edirne’nin ülke genelinde kan alımını arttıran ikinci il olduğunu söyledi. Çakay, ayrıca Trakya Üniversitesinde eğitim almak için Balkanlardan gelen 92 öğrenciyi misafirhanelerinde ağırladıklarını söyledi.

Türk Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, Kızılay binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Aşevini baştan aşağı yenilediklerini anlatan Başkan Çakay şöyle konuştu: “Aşevimiz uzun yıllardır faaliyetlerine devam ediyor. Aşevimizi tekrar restore ettik. Tarım İl Müdürlüğünün, Sağlık Bakanlığının standartlarına uygun hale getirdik. Tekrar mutfağımız, kale bodurlarımızı, doğal gaz tesisatından, tencere ve kazanımıza gerekli tüm malzemeleri değiştirdik. Binamızın kullanılmayan 12 dairesi vardı. Bu dairelerin hepsini tekrar elden geçirerek; hepsinin tuvaletlerini ve banyolarını, su, doğal gaz, elektrik tesisatlarını, duvarların boyasını yeniledik ve 115 kişinin kalabileceği bir misafirhane haline getirdik. Şu anda 92 tane misafir öğrencimiz var” dedi.

“ÖĞRENCİ YURDUNA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ”

Misafirhanelerinde kalan öğrencilerin yüzde 80’inin balkanlardan gelen öğrenciler olduğunu belirten Çakay, “Önümüzdeki yıl öğrenci yurdu olarak devam etmek istiyoruz. Bu öğrenci yurduyla amacımız; balkanlardan gelen öğrencilerimizi ağırlamak. Tabi ki; Türkiye’den gelen öğrencilerimiz de var. Ama Balkanlardan gelen öğrencilerimizin kontenjan sayısı çok az olduğu için, biz Edirne olarak öncelikle balkanlardan gelen öğrencilerimizi misafir etmek istiyoruz. Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan gibi. Somali, Afrika gibi ülkelerden gelen öğrencilerden de var. Burada hiçbir ayrımcılık söz konusu değil. Sadece ihtiyaç sahibi olan öğrenciler öncelikli. Yoksa burada kalmak isteyen herkes kalabilir. Öğrenci misafirhanesini yapılan yardımlar sayesinde oluşturduk.”

İhtiyaç sahibi olan herkesin aşevine gelerek yemek yiyebileceğini ya da buradan yemek alıp götürebileceğini belirten Çakay, “Her gün ortalama 350 kişilik yemek çıkartıyoruz. 11 ay 10 gün sürekli aş evimiz çalışıyor. Kıyafet yardımları da yapıyoruz. Her gün yüzlerce insana ulatıyoruz bu yardımları. İhtiyaç sahibi olan herkes her gün gelip buradan saat 16:00’a kadar yemeğini yiyebilir. Ya da yemek kaplarıyla kendi yemeğini de alabilir. İhtiyaç sahibi olup buraya gelemeyen birçok insanın da evlerine yemeği biz götürüyoruz. Bunun sayısı da 200 ile 300 arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE İKİNCİYİZ”

Edirne’nin kan alımını arttıran ikinci il olduğunun altını çizen Çakay,  “Kan merkezi konusunda kan alımını en fazla arttıran ikinci il konumundayız şu anda. Bu konuda Edirneli vatandaşlarımıza göstermiş olduğu duyarlıktan gurur duyuyorum. Ama amacımız kan alımını en fazla arttıran birinci il olmak.” ifadelerini kullandı.

Hüsnü Sarıgül

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.