DOLAR 32,5516 0.02%
EURO 35,0261 0.43%
ALTIN 2.423,390,02
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2088572-3,80%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kapatılan adliyeleri sordu

Kapatılan adliyeleri sordu

ABONE OL
11 Kasım 2020 11:12
Kapatılan adliyeleri sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e HSYK’nın almış olduğu kararla 2012 yılında kapatılan Havsa, Lalapaşa ve Meriç adliyelerini sorarak, adliyeleri kapatılan ilçelerdeki vatandaşları adalete ulaşmakta zorluk yaşadığını söyledi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Adalet Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda söz alarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Türkiye geneli ve Edirne özelinde adalet sisteminde yaşanılan sorunları sordu.

Bakan Gül’e daha önce de yazılı olarak ilçe adliyelerinin kapatılması konusunu sorduğunu hatırlatan Milletvekili Gaytancıoğlu, “Seçim Bölgem olan Edirne’de HSYK’nın almış olduğu kararla 2012 yılında Havsa, Lalapaşa ve Meriç adliyeleri kapatılmıştır. Bu kapatma kararı adalete ulaşmak isteyen vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Oysaki devlet yürütme teşkilatını kurduğu ilçelerde yargı teşkilatını da kurmak zorundadır. 2012 yılında adliyeleri kapatılan ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız adalete ulaşmakta zorluk yaşamaktadır” dedi.

2012 yılındaki HSYK’nın yapısı ve FETÖ/PDY’nın HSYK’daki etkinliği dikkate alındığında vatandaşların kafasında sorular oluştuğunu ifade eden Gaytancıoğlu, Bakan Gül’e şu soruları yöneltti;

Söz konusu adliyelerin ve ülkemizin diğer ilçelerindeki adliyelerin kapatılması vatandaşın adalete ulaşmasını güçleştirmek, devlete olan güvenini sarsmak için yapılmış bir FETÖ projesi midir?

Seçim Bölgem Edirne’nin Havsa, Meriç ve Lalapaşa adliyelerinin kapatıldığı 2012 yılındaki HSYK kararını alan HSYK üyelerinden kaçı hakkında FETÖ/PDY soruşturması açılmıştır?

Söz konusu HSYK üyelerinin kaçı bu davalardan yargılanmakta veya ceza almıştır?

4.Bu adliyelerin ve diğer ilçe adliyelerinin tekrar açılması ve vatandaşlarımızın adalete kolay ulaşması için Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

Diğer yandan adliyelerde yaşanan personel sıkıntısı had safhaya ulaşmıştır.  Yine Edirne ve Keşan Adliyelerinde 3 yazı işleri bulunmaktadır. Katip ve mübaşir sayıları ihtiyacın çok altındadır. Yoğun iş yükünü personel kaldıramaz durumdadır. Bu nedenle Adliyelerimize yeni atama yapmayı düşünüyor musunuz? 2021 yılında ne kadar yeni personel atamasını planlıyorsunuz?

Sayın Bakan sabah yaptığınız konuşmada “Yatırımları yeşerten ve bereketlendiren iklim, hukuk devletidir” dediniz. Devri İktidarınızda ülkemizdeki hukuk iklimi Namib Çölünden beter olduğu için yatırımlar iktidarınızın sevdiği tabirle sıfırlandı, işsizlik ve icra dosyaları patladı. İcra dairelerinde yükseldikçe yükselen dosyalar var yeterli personel yok. Ne zaman icra müdürlüklerine yeterli personel alacaksınız? Ya buralara yeterli personel alımını yapın ya da daha iyisi vatandaşlarımızı icra dairelerine düşmekten kurtaracak bir formül bulun. Sizin bir formülünüz yoksa bizim var birinci aşama AKP’yi göndermekle başlıyor”

Harun Aker

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.