DOLAR 32,5689 0.13%
EURO 34,9194 0.66%
ALTIN 2.433,000,02
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21652440,45%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

9 bin nüfuslu Karaağaç’ta sıfır vaka

9 bin nüfuslu Karaağaç’ta sıfır vaka

ABONE OL
29 Eylül 2020 09:57
9 bin nüfuslu Karaağaç’ta sıfır vaka
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin mahallelerinde bazı apartmanların koronavirüs vakaları nedeniyle karantina altında olduğu bilinirken, en kalabalık nüfusa sahip mahallelerinden biri olan 9 bin nüfuslu Karaağaç Mahallesinde, herhangi bir karantina ya da vaka olmadığı belirtildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de az da olsa vakalar görülüyor. Kentin en kalabalık mahallelerinden Karaağaç Mahallesi’nde herhangi bir vaka olayının olmadığı öğrenilirken, Muhtar Agah Korkan da hem kendisinin mahalleliyi sürekli uyardığı hem de şehrin yöneticilerinin pandemi sürecinde çalışmalarından dolayı mahallelerinde vaka olayının görülmemesinden mutlu olduğunu dile getirdi.

“9 BİN NÜFUSLU MAHALLEMİZDE COVİD-19 VAKASI YOK

Karaağaç sakinlerini maske, mesafe ve temizlik konusunda sürekli uyardığını ve genelgeleri de duyurduğunu vurgulayan Karaağaç Mahallesi Muhtarı Korkan, “Koranvirüs sebebiyle yaşadığımız olaylardan dolayı sağlık çalışanlarına, Edirne Valiliği’ne, Edirne Belediye Başkanımız ve çalışanlarına gönülden teşekkür ederim. Korona virüs kapsamında tüm kahveler, tüm mekanlar ilaçlandı. İlaçlandıktan sonra insanlarımıza sosyal mesafe, temizlik ve maske kurallarına uyulması konusunda kendim bilhassa söyledim. Uyar uymaz. Zorla maske tak deme şansım yok. Takmazsa bile kolluk kuvvetleri bunun cezasını yazar. Bize bakanlıktan, valilikten gelen genelgeler var, hepsini okuyoruz. Bizim Karaağaç’ımızda korona Virüsle alakalı hiç vaka görülmemiş, bu konuda çok mutluyum. Bu mahallede 8-9 bin yaşayan insanımız var. Bizim bir tarafımızda Yunanistan bir tarafımıza Edirne. Pazarkule Sınır Kapısı kapalı. Ekonomik olarak etkilemesi var tabi. Açıkken bir çark dönüyordu” dedi.

“HER HAFTASONU KOLLUK KUVVETLERİMİZİN MAHALLEMİZİ DENETLEMESİNİ İSTİYORUM”

Yurtdışından gelen Bulgar vatandaşların pozitif olmasından endişeli olduğunu dile getirirken, hafta sonları Karaağaç Mahallesi’nde denetimlerin sıklaşmasını istediğini dile getiren Korkan, “Bulgarlar geliyor. Bu ay sonuna kadar gelebilecekler diye duyduk. Onlarda maske takma zorunluluğu yok ama burada Türkiye’de takılıyor. Edirne’ye gelsin bu Bulgarlar. Ama bu Bulgar vatandaşlar kontrolden geçip mi geliyor. Gelenlerden bir kişi pozitif olsa Edirne insanına bulaştırsa ben çok üzülürüm. Bu gelenlerde hastalık var mı yok mu ben bilemiyorum. Tabi ki ekonomik olarak baktığın zaman çorbacısı, ciğercisi, marketi, kırtasiyecisi için bir çark dönüyor. Ama Kapıkule giriş çıkışlarda tüm insanlara kontrol yapılması şart. Dışarıdan gelende hastalık var mı yok mu bilemeyiz. Ben cumartesi Pazar Karaağaç’ta denetimlerin sıklaşmasını istiyorum. Benim mahallemde herhangi bir Kovid-19 vakası yok, olmamasını da istiyorum. İçişleri Bakanlığı’nın ve Valiliğin verdiği genelgeleri kahvelerde tüm vatandaşlarıma paylaşıyorum. Allah’ımın izniyle bu durumu da atlatırız inşallah, halkımız rahat bir nefes alır” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.