DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2067214-1,91%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karadağ’da yeni tembellik rekoru

Karadağ’da yeni tembellik rekoru

ABONE OL
26 Ağustos 2021 10:54
Karadağ’da yeni tembellik rekoru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadağ’da her yıl düzenlenen geleneksel tembellik yarışmasında rekor kırıldı.

Balkan News’te yer alan habere göre; Halkının rahatına düşkünlüğü ile tanınan bir ülke olan Karadağ’da Niksic ve Pluzin şehirleri arasında yer alan etno-köy Brezna’da yatarak tembellik etme yarışması tertiplendi.

Avrupa’da başka örneği olmayan yarışmada 300 avroluk ödülü, geleneksel müsabakanın rekorunu kırarak 117 saat boyunca yatarak tembellik eden kadın yarışmacı kazandı.

Karadağ’ın dört bir yanından ve bölge ülkelerinden gelen yarışmacılar her yıl, ayağa kalkmanın yasak, uyumanın, kitap okumanın ve yiyip içmenin serbest olduğu tembellik yarışmasına iştirak ediyor. Katılımcılara sekiz saatte bir ihtiyaç molası izni verilen yarışmanın katılımcıları, müsabaka boyunca telefonlarıyla oynadıklarını ve konuklarla sohbet ettiklerini fakat “tembelliğin kolay olmadığını” beyan etti.

Avrupa’da başka bir örneği olmayan yarışma, Karadağlılar’ın tembel olduklarına ilişkin stereotiple bağdaştırılıyor. İnternette sıklıkla paylaşılan ve Karadağlılar’a atfedilen yaşam kaidelerinde “Dinlenen birini görürsen ona yardım et”, “İnsan yorgun doğar ve dinlenmek için yaşar”, “Gün içerisinde dinlenki gece uyuyabilesin”, “Eğer çalışma arzusu duyarsan otur ve bekle, geçtiğini göreceksin”, “Yiyip içen insanlar gördüğünde yanlarına git. Çalışan insanlar gördüğünde onlara arkanı dön ve rahatsız etme” gibi eğlenceli talimatlar yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.