DOLAR 32,4340 0.17%
EURO 35,1209 -0.09%
ALTIN 2.323,340,20
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22915792,93%
Edirne
19°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karamollaoğlu, “Tok açın halinden anlamazmış”

Karamollaoğlu, “Tok açın halinden anlamazmış”

ABONE OL
20 Ocak 2020 10:32
Karamollaoğlu, “Tok açın halinden anlamazmış”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, Her şeyin iyiye gidiyor denmesine rağmen resmi rakamlara göre işsizliğin 4 milyona çıktığını belirterek, “her şey iyiye nasıl gidiyor dendiğini de anlamakta zorluk çekiyorum. Tok açın halinden anlamazmış” dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Kongresi Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Ali Demirkıran güven tazeleyerek yeniden il başkanlığına seçildi.

Saadet Partisi’nin Edirne İl Kongresi geçtiğimiz pazar günü sanayi sitesindeki bir düğün salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, partinin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

“HER YER GÖZYAŞI, FERYAT ÇIĞLIĞI

Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hem ülkemizin hem de dünyanın çok badireli bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, “Çok uzun zamandır dünyanın bu kadar karıştığı, bölgemizin bu kadar kargaşa içine sürüklendiği ne yazık ki birtakım iddialara rağmen ülkemizde de kutuplaşmanın arttığı, ekonomik problemlerin zirveye çıktığı, dış politikada bir kargaşanın oluştuğu ortamda kendimizi buluyoruz şu an. Bu yönden üzüntümüz fazla. Gönlümüz istiyor ki bu ülke de yaşayan kardeşlerimiz farklı kanaatlere farklı görüşlere sahip olmalarına rağmen, birlik ve beraberliğimizi huzurumuzu, temin etmekte birbirlerine destek olsalar. Gönlümüz istiyor ki iktidar da bulunan kardeşlerimiz, bu ülkenin geleceği için herkesi kucaklama erdemini gösterseler. Ama ne yazık ki öyle bir ortamın oluşmasından çok, kendi tarafları olan kitleyi kendisine bağlı tutabilmek için gerginlik havasının oluşmasından medet umuyor bugün memleketimizde. Dünyanın diğer tarafları da karışık. Hepimiz Amerika’yı da Avrupa’yı da görüyoruz. Hemen yanı başımızda İran, Irak, Suriye. Bir takım anlaşma yapıp riskleri göze aldık, Libya, Mısır, Cezayir, Tunus, Sudan, Somali ve nereye gitsek ne yazık ki bir gözyaşı bir feryat çığlığı ile karşılaşıyoruz” dedi.

“TOK AÇIN HALİNDEN ANLAMAZMIŞ”

Her şeyin iyiye gidiyor denmesine rağmen resmi rakamlara göre işsizliğin 4 milyona çıktığını belirten Karamollaoğlu, “Ülkemizde her şey iyiye gidiyor denmesine rağmen 4 buçuk milyon işsizin resmi rakamları yetkililer tarafından ilan edilmesine rağmen, her şey iyiye nasıl gidiyor dendiğini de anlamakta zorluk çekiyorum. Tok açın halinden anlamazmış. Bir kısım insanlar, iktidarda bulunanlar, bir takım köşe başlarını işgal edip kendi menfaatlerini yürütenler sıkıntı çeken, eziyet çeken, haksızlığa uğrayan insanların halini bir türlü anlayamıyorlar. Bizim gibi ülkelerde ayağa kalkmamız, bu ülkede huzurun gelmesi, bir takım temel ilkelerin kabul görmesi ile. Barış olsun, herkes barış istiyor. Ama benim dediğim gibi olacak dediğinizde, fikir üretenlere fırsat vermediğinizde o zaman bu ülkede huzurun olduğunu sadece güçlü olanlar hissediyor” dedi.

“82 MİLYONDA 8 MİLYON İŞSİZ AKIL ALMAYACAK BÜYÜK BİR RAKAM”

Ülkemizde 4 milyon işsizin olduğunu ancak ‘ben işsizim” diyemeyen 4 milyon daha insanın olduğunu ve böylelikle 8 milyon gibi bir rakamın ortaya çıktığını belirten Karamollaoğlu, “Yol bulmak hükümetlerin görevidir. Bir yerde bir yanlışlık varsa onu hükümetler düzeltir. Hele bugün ekonomik yönden ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğumuz bir dönemde, bu adımların hükümetler tarafından atılması bir zarurettir. Şu anda Türkiye’mizde 4 buçuk milyon işsiz insan vardır, resmi rakam. 300 ila 400 lira devlet yardımı aldığı için ben işsizim diyemeyen insanlarda var. En az 4 milyonda onlar var. Etti 8 milyon. 82 milyon nüfusu olan bir ülkede 8 milyon işsiz akıl almayacak kadar büyük bir rakam. Çalışma çağına gelmiş, üniversiteyi bitirmiş, en az yüzde 30 civarında insanımız var iş bulamayan. İş üretme imkanlarını hükümetler sağlar. Eğer iş üretilemiyorsa bu vebal hükümetlerin omuzlarındadır. Siz Türkiye’de yatırım ortamını darmadağın ederseniz, kişiler üretime dönük yatırım yapamazsa geleceğimiz nokta burasıdır. Bunun temel sebepleri hükümetleri yanlış yatırım politikalarıdır” dedi.

“BİZ ÜRETİMDEN ÖNCE YOL YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Üretimin artırılması ve hayvancılığın zirveye çıkarılmasının önemine işaret eden Karamollaoğlu, “Bize dile getirdiğimiz zaman, ya sizde her şeyi tenkit ediyorsunuz diyorlar. Biz her şeyi tenkit etmiyoruz. Biz ne yola ne köprüye ne havaalanına ne hızlı trene ne uçak seferlerine karşıyız. Biz bunların hiçbirine karşı değiliz. Biz zamanında yapılıp yapılmadığına bakıyoruz. Bu Türkiye dışarıdan milyonlar değil, milyarlarca dolarlık mal ithal ederken, onların imalatını yapacak yatırımlardan önce yol yapmaya kalkarsanız biz buna karşıyız ya yapmayın. Sadece önceliklerle alakalıdır. Bu ülkenin önce üretimini arttırması, hele tarım, hayvancılıktan zirveye çıkması icap eder. Ama gidip ziraatla uğraşanlara, hayvancılıkla uğraşanlara gidip sorun halleri perişan. Onlara destek veriyorum diyorsunuz öbür taraftan daha uygun et ithal edip adamı canından bezdiriyorsunuz. Olur mu ya?” dedi.

“7 BUÇUK MİLYON TON MAKARNALIK BUĞDAY”

Genel Başkan Karamollaoğlu, ithalata da tepki göstererek, “Çiftçilere destek veriyorum adı altında 60 tane madde ortaya koyuyorsunuz, öbür taraftan 7 buçuk milyon ton makarnalık buğday ithal ediyorsunuz. 7 buçuk milyon ton. Türkiye’nin toplam üretiminin yüzde 30’u neredeyse olacak iş mi bu. Biz ne diyoruz? Bizim dediğimiz, gelin çiftçimizin bu topraklarda kendi geçimini de sağlayacak, ülkenin ihtiyaçlarını da karşılayacak üretim sağlanması için çiftçiyi destekleyin. Siz çiftçiye benim tefe arabamı kullanırken ödediğim fiyatı, benzin fiyatını çiftçiye de uygularsanız bu dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir iştir. Çiftçi ayakta duramaz” dedi.

DEMİRKIRAN GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Ali Demirkıran güven tazeleyerek il başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu;

“Recep İriş, Şener Yüzer, Selim Kaya, Sinan Ersin, Cemal Kaya, Kadir İriş, Hüseyin Keçici, Mustafa Tekin, Durali Yılmaz, Mesut Çınar, Hüseyin Es, Abdullah Çakır, İsmail Yüksel, Faruk Demir, Seydi Çelebi, İbrahim Karaçalı, Can Ürenli, Ali Binkay, Necdet Kula, Yavuz Selim Korkmaz, Ramazan Birol, Ali Aksu, Yusuf Devecioğlu, Olcay Kahraman, Nuri Terzi, Erdoğan Kuzucu, Mehmet Ter, Şaban Topçu, Yücel Kuzu”

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİNE ZİYARET

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin il kongresi öncesi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş ve beraberinde partililerle Edirne Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti.

Karamollaoğlu ziyaret sırasında Down Sendromlu bir çocuk ile sohbet etti.

Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi ziyaret sonrasında Saadet lideri Temel Karamollaoğlu’na “Trakya Doğumlu Şehitler” adlı bir kitap hediye etti.

Erkan Ekşi

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.